Žmonės horoskopais domėjosi nuo seniausių laikų. Dar Egipto ir šumerų išminčiai stebėdavo žvaigždes, Mėnulio poziciją ir Saulės nusileidimą, kad išpranašautų didikams jų ateitį. Mokslininkai teigia, kad seniausias horoskopas, kurį šiandien mes žinome, sudarytas dar 400 m. pr. mūsų erą.

Šiandien pasaulyje daugelis žmonių domisi horoskopais dėl pramogos, o nedidelė dalis – profesionaliai. Steigiamos horoskopų sudarytojų mokyklos, astrologijos centrai, galima įsigyti konkrečiam žmogui sudarytą horoskopą.

Daugelis pasakys: kuo čia domėtis, žinai savo Zodiako ženklą ir viskas! Tačiau astrologinė sistema – sudėtingas, kintantis ir gyvas reiškinys. Viena pasaulyje puikiai žinoma astrologų bendruomenė, vienijanti šimtus narių iš viso pasaulio, neseniai pranešė, kad 12 Zodiako ženklų sistema nėra jau tokia tiksli, kaip daugelis mūsų manė. 

Kadangi pasikeitė Saulės pozicija (tam tikrą mėnesį ji pateka visai kitame žvaigždyne nei prieš kelis tūkstančius metų), ji per vienerius metus aplanko daugiau nei 12 žvaigždynų. Štai ir turime naująjį Zodiako ženklą – Gyvatnešį. Jis atsidurtų tarp Skorpiono ir Šaulio. Jam būtų skirtos lapkričio 29–gruodžio 17 dienos.

Tryliktasis Zodiako ženklas yra labai aktualus žvaigždinei astrologijos sistemai, kuri labai vertinama Indijoje.

Apie Gyvatnešį žinoma tai, kad po šiuo Zodiako ženklu gimę žmonės yra labai kruopštūs, todėl dažniausiai renkasi medikų arba akademikų profesiją. Jie turi puikiai išlavintą skonį, yra intelektualūs, gabūs ir lengvai įsisavinantys informaciją, jų humoro jausmas žavi visus aplinkinius, o kūrybiškumas padeda lengvai pritapti visose situacijose.