Jis, išdavikas, visiems atskleidžia į kokį žinduolį buvome pavirtę žiemos metu: meškutę – godžiai „prišveitusią“ daug saldumynų ir šilumai užsiauginusią storą riebalų sluoksnį, ar laukinę laputaitę – grakščią, judrią ir niekada neprarandančią savo formų. 

Kaip bebūtų, gera savijauta ir stiprus kūnas yra tai, ko dauguma trokšta, tik deja, veltui nepaliauja savęs tikinti, jog sportas – „tai ne jiems“. Įsivaizduokite sceną: paplūdimyje sėdi būrelis karštų vaikinų, o jūs droviai šyptelėjusi tam, kuris jums ką tik pamerkė akį, pasitiesiate pledą visai netoliese. Besišnekučiuodamos su drauge nutariate eiti paplaukioti, tačiau jaučiate, kaip žavieji žiūrovai nenutraukia nuo jūsų akių. 

Na, ką gi, metas šokti iš džinsų ir pasileisti vandens link... tik ištraukus vieną koją iš kiek per ankštų kelnių, o kitai užstrigus – jūs nerangiai keletą kartų pašokinėjate ir praradusi lygsvarą – nerangiai krentat atbulomis į smėlį. Be abejo, krisdama gausiai pažeriate jo į akis žaviajai grupelei, kurie keiksnodami susirenka „šmutkes“ ir nešdinasi nuo jūsų kuo toliau. Ir bėda, ir gėda... 

Ar tai kalti per žiemą „susitraukę“ džinsai, ar silpnos, laibos kojelės – to galima išvengti.

Nuoširdžiai, bent 7 minutes per dieną atlikite pratimus kojoms. 

Sumo pritūpimai 

Pritūpkite tiesiai laikydamos nugarą ir leisdamos užpakaliuką atgal, lyg sėstumėte ant kėdės. Tada be pauzės stokitės ir kelkite šonu tiesią koją. Tupiate atgal ir keliate kitą koją. Atlikite 10 x 3 (su 20 sekundžių pertrauka tarp repeticijų).

Mostai atgal (nuo žemės) 

Atsirėmę pėdomis ir delnais į žemę kelkite kairę ir dešinę kojas. Nugarą laikykite tiesiai, neišrieskite užpakalio. Po 10 kartų abiems kojoms. 3 repeticijos su 20 sekundžių pertrauka.

Įtūpstas ore pakeičiant kojas 

Pratimas uždegantis kojų raumenis. Žengiate į priekį, atsispiriate abiem kojom ir jas pakeičiate vietomis. Jei per sunku – ženkite į priekį, stokite atgal ir ženkite į priekį su kita koja. Viso 10 kartų – 3 repeticijos. (20 sekundžių pertrauka).

Pritūpimai su pasistiebimu 

Plačiai išsižerkite ir darykite pritūpimą, tada pakilus šiek tiek pašokite ir pasistiebkite pritūpimo pozicijoje. Vėl tūpkitės ir kartokite šuoliuką. 10x3 , 20 s pertrauka.

Mostai atgal (stovint)

Stokite tiesiai, mokite koją atgal, lenkdamiesi į priekį. Taip treniruosite ne tik savo kojas, užpakaliuką, bet ir nugarą.

Įtūpstas su spyriu

Tupiamės atgal su viena koja ir stojamės tą pačią koją spirdami į priekį. Padarome 10 kartų vienai kojai, 10 kitai. 20 sekundžių ilsimės ir nubraukę prakaitą pakartojame dar 2 repeticijas.

Tik jei esate apdovanotos itin ilgomis kojomis ir treniruojatės kompanijoje su drauge, būkite atsargios, kad netyčia neužvožtumėte jai per smakrą. Ar žinojote, kad rusė Svetlana Pankratova turi ilgiausias kojas pasaulyje? Net 132 cm! Na, o jei jums šie pritūpimai pasirodys per sunkūs, pagalvokite apie Gineso rekordo savininką, italą Silvio Sabba, kuris vienu metu atliko 47 pritūpimus…viena koja!

Daugiau motyvuojančių idėjų bei sporto ir mitybos patarimų rasite Karolinos „Sveikos gyvensenos dienoraštis“ puslapyje (spauskite ČIA)