Kiti įsitikinę, jog nieko naujo Pasternakas neišrado, o tik sujungė visuotinai žinomus dietologijos principus ir priminė visiems apie būtinybę sportuoti. Vienaip ar kitaip, pastaraisiais metais Holivudas tiesiog pamišo dėl jo penkių veiksnių dietos - paprastos ir efektyvios.

Pagrindiniai principai

Dieta trunka penkias savaites. Būtent per tokį periodą galima pakeisti medžiagų apykaitą ir sulieknėti netraumuojant organizmo. Maksimaliai galima netekti iki vienuolikos kg per penkias savaites.

Maitintis reikia penkis kartus per dieną, mažomis porcijomis. Tokios mitybos naudą ne kartą įrodė mokslininkai. Valgyti dažniau, bet nedidelėmis porcijomis kur kas naudingiau metabolizmui, nei daryti dideles pertraukas tarp patiekalų.

Maistas neturi būti ruošiamas ilgiau nei penkias minutes. Trumpas terminio apdorojimo laikas leidžia išsaugoti visas naudingąsias produkto savybes. Pagrindas - neriebi paukštiena, žuvis, šviežios daržovės. Saldūs vaisiai ir mažai kaloringi desertai leidžiami iki penktos popiet. Visi patiekalai turi būti kuo paprastesni (ne daugiau penkių ingredientų, neskaičiuojant prieskonių).

Kiekvienas valgymas turi susidaryti iš penkių elementų: baltymų (raumenims), sudėtinių angliavandenių (energijai), ląstelienos (sotumui), polinesočiųjų rūgščių ir gėrimų be cukraus.

Būtent toks derinys leidžia pasotinti organizmą visais būtinais elementais.

Būtinas dalykas - 25 min. sporto per dieną. Pasternako nuomone, trumpos kasdienės treniruotės kur kas naudingesnės figūrai, nei ilgi kankinami užsiėmimai sporto salėje. Be to, leisti sau 25 minutes sportuoti kasdien kur kas paprasčiau, nei valandą-pusantros.

Po dietos - penkios poilsio dienos. Po penkių savaičių reikia padaryti pertrauką ir penkias dienas valgyti visko, ko tik norisi. Taip atsikratysite nemalonaus jausmo, kad visuomet laikotės dietos, apsisaugosite nuo nutrūkimo ir streso.

Ilgai valgant vienodą maistą, norisi ko nors skanaus. Ilgai ribodamas save, žmogus ims nekęsti ir dietos, ir dietologo.

Kas laikosi šios dietos?

Penkių veiksnių dietos jau kelis metus laikosi Eva Mendes, Halle Berry, Alicia Keys. Katy Perry papildo dietą aerobikos užsiėmimais, jos rekordas - minus penki kilogramai mažiau nei po pusės dietos laiko.

Prieš „Grammy“ apdovanojimus su šia dieta lieknėjo Rihanna. O Jessica Simpson, kuri priaugo neleistinus Holivude kilogramus, atsikratė jų būtent šios dietos dėka. Aktorė ne kartą sakė, kad Pasternako metodas leidžia jaustis patogiai, nebadauti ir tuo pat metu mesti svorį. Svarbiausia - dietoje nėra griežtų apribojimų ir leidžiamų bei neleidžiamų produktų sąrašo.