Prie Didžiosios Britanijos Lafboro (Loughborough) universiteto įsikūrusio Miego tyrimo centro ekspertai siūlo vakarienei tokius produktus, kurie karštą naktį garantuotų gilų ir sveiką miegą.

Jei jau nusprendėte, kad už kelių valandėlių griūsite į lovą, atsisakykite mėsos, žuvies, miltinių ir pieno produktų Rinkitės kažką sveikesnio ir lengviau virškinamo. Tam puikiai tinka: obuoliai, abrikosai, artišokai, burokai, mėlynės, vaivoras, brokoliai, melionas, morkos, salierai, agurkai, vyšnios, česnakai, spanguolės, baklažanas, greipfrutas, citrinos, mangas, grybai, nektarinai, apelsinai, moliūgas, avietės, krienai, ananasas, špinatai, ridikai, ropė, arbūzas, pomidorai, mandarinai ir t.t. 

Nuotr. Shutterstock

Geriausias migdomasis, pasirodo, prabangus prieskonis šafranas. Kietą miegą užtikrina ir jūros gėrybės. Jų sudėtyje yra triptofano - amino rūgšties, kuri padidina serotonino kiekį organizme. Jis veikia raminamai ir panardina mus į saldžia sapnų karalystę. Taip pat triptofano galima rasti piene, bananuose, riešutuose.

Nuotr. Shutterstock

Ekspertai primena: viena svarbiausių greito ir kieto miego karštomis naktimis (aišku, geriausia jų laikytis kasdien) taisyklių: nepersivalgyti, negerti prieš miegą alkoholio, kavos ir nevalgyti riebių patiekalų.

KITI BŪDAI:

1) Prieš miegą nusiprauskite po šaltu vandeniu. Pamirkykite kojas šaltame vandenyje, į kurį įmeskite kelis ledo gabalėlius.

2) Įjunkite ventiliatorių.

3) Prie lovos turėkite vandens stiklinę.

4) Prieš miegą išvėdinkite ir lauke palaikykite patalynę. 

5) Naudokitės kvapų aromaterapija - ji nuramina ir atpalaiduoja.