Peržvelgsime pagrindinius įpročius tų, kurioms sunkiai sekasi atsikratyti antsvorio.

1 KLAIDA: netaisyklinga mityba
Viena būtinų bet kokių maisto produktų valgymo sąlygų - gerai juos sukramtyti. Mokslininkai jau seniai patvirtino faktą, kad kąsnį reikia kramtyti mažiausiai 20 kartų (o mane mokė - tiek turi dantų, tiek kartų ir kramtyk). O šiuolaikinis žmogus kramto gal 10 kartų. Mano Karolis tiesiog ne kramto, o ryja, gal per kokius 4-5 kartus "sutvarko" kąsnį mėsytės... Žiauriai mažai! Be to, kramtyti ir ryti patariama pamažu, neskubant.

2 KLAIDA: suvartojamų per dieną skysčių stoka
Žmogui, jei jis nori numesti svorio, vidutiniškai per parą reikia išgerti 2 litrus vandens. Ir tai gerti iki valgio, o ne jo metu. Kai tik pajusite alkį tarp valgymų, išgerkite keletą stiklinių vandens. Vanduo padeda iš organizmo šalinti riebalus, taip pat pagreitina medžiagų apykaitą.

3 KLAIDA: nereguliarus maitinimasis
Labai populiari, siekiančiųjų sulieknėti, klaida - valgyti rečiau, tai yra, kad organizmas gautų kuo mažiau kalorijų. Tačiau, kai nereguliariai maitinatės (mažiau nei 3 kartus per dieną), vienu kartu suvartojate daugiau kalorijų, nei tuomet, kai valgote įprastai.
Neseniai atlikti tyrimai rodo, kad moterys, kurios pusryčiauja, lengviau laikosi dietos ir greičiau sulieknėja nei tos, kurios atsisako pusryčių ir nepaiso griežto dietos grafiko.

4 KLAIDA: per didelės porcijos
Dietologai rekomenduoja pasinaudoti gudrybėmis, kad sumažintumėte porcijas:
palik lėkštėje keletą kąsnelių,
naudok mažus dubenėlius ir mažas lėkštutes,
geriausia valgyti iš mėlynos spalvos indų - jie slopina apetitą.

5 KLAIDA: kaloringi padažai ir užkandžiai
Nieko nebus, jei dietines salotas ar kokią virtą vištytės filė pagardinsite majonezu, pomidorų padažu, bulvių traškučiais ar kokiais kitais gardėsiais. Paskui nesistebėkite, kodėl niekaip neatsikratote tų prakeiktų 13-kos kilogramų...

6 KLAIDA: nekokybiškas poilsis
Kai jūs neišsimiegate, tai gero poilsio trūkumas sumažina pasirinktos dietos efektyvumą ir sulėtina kilogramų tirpimą. Tyrimai parodė, kad insulino bei gliukozės kiekis būna padidėjęs tiems žmonėms, kurie laikėsi dietos, tačiau miegojo per parą vos 5-6 valandas.
Miego stoka tiesiogiai susijusi su riebalų kaupimusi organizme. Kad greičiau numestumėte svorio, turėtumėte miegoti ne mažiau kaip 8-10 valandų per parą,

7 KLAIDA: po dietos - taisyklių nesilaikymas
Dietos efektyvumas priklauso ne tik nuo stiprios jūsų valios dietos metu, bet ir taisyklingos mitybos dėsnių paisymo jai pasibaigus.
Elkitės protingai. Mažai kalorijų turinčios dietos nėra jau tokios stebuklingos. Tarkim, jei organizmui trūks baltyminių kalorijų, tai pirmiausia ims nykti raumenyno audiniai, o ne riebalų sluoksniai.