Mūsų skaitytoja Aistė atsiuntė savo mėgstamiausių šaltibaščių receptą, kurį pagardina gana neįprastu ingredientu – mineraliniu vandeniu. Pabandom?

REIKĖS:

1,5 litro riebaus kefyro;

0,5 litro gazuoto mineralinio vandens;

5 vidutinio dydžio marinuotų burokėlių;

3–4 agurkų;

krapų;

svogūnų laiškų;

1 valgomojo šaukšto cukraus;

druskos pagal skonį;

3 virtų kiaušinių.

GAMINIMAS:

Sutarkuokite burokėlius, smulkiai supjaustykite agurkus, krapus ir svogūnų laiškus. Viską dėkite į dubenį, pilkite kefyrą, dėkite druskos, cukraus. Viską gerai išmaišykite, įpilkite mineralinio vandens. Viską sumaišykite. Paragaukite, jei trūksta druskos, dar jos įberkite. Išvirkite kiaušinius, juos supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir pabarstykite ant šaltibarščių. Jei norite pavalgyti lengvai ir gaiviai, šiam patiekalui daugiau nieko netrūksta, jei visgi norisi kažko sočiau – puikiai tiks virtos ar keptos bulvės.