KASDIENĖ PRIEŽIŪRA

Pirma, šampūnai, balzamai ir kaukės privalo tikti jūsų plaukų tipui  sausi, dažyti, greitai susiriebaluojantys. 

Antra, kosmetikos stalelį papildykite specialiomis priemonėmis, skirtoms paspartinti plaukų augimą. Plaukai taps stipresni ir nesišakos. Ypač atkreipkite dėmesį į specialias ampules.

Trečia, iš naujo įvertinkite plaukų formavimo priemones: plaukų želę, putas, laką. Jos turi saugoti, tausoti plaukus, o ne juos alinti, todėl skaitykite užrašus ant pakuočių.

Ketvirta, kaip įmanoma rečiau naudokite plaukų džiovintuvą, žnyples, suktukus. Net ir taisyklingai tas priemones naudojant, vis tiek jos kenkia plaukų struktūrai (ypač visokie gnybtukai, gumutės, kurios žaloja plauko gyvybę).

Nuotr. Shutterstock

VITAMINŲ GALIA

Kad plaukai augtų sveiki, būtina įtraukti tuos maisto produktus, kurie organizmą aprūpintų B grupės vitaminais, kalciu, magniu, variu bei cinku. Net ir visavertė mityba nesuteiks tiek reikalingų medžiagų, todėl gerkite mikroelementų kompleksus.

Įpraskite kasdien masažuoti galvos odą  taip stimuliuosite medžiagų pritekėjimą į plaukų svogūnėlius, o tai skatins plaukus augti. Masažas bus žymiai efektyvesnis, jei į plaukų šaknis įtrinsite medžiagų, kurios maitins plaukus (ricinos ar varnalėšų aliejų).

Taip pat reguliariai lankykitės kirpykloje, kad patrumpintų plaukų galiukus.

LIAUDIES IŠMINTIS

Močiučių receptai taip pat padės greičiau atsiauginti plaukus. Populiariausi  ricinos ir varnalėšų aliejai. Tepkite ant sausų plaukų pašildytą aliejų, laikyti kaukę 3040 minučių, o paskui kruopščiai ištrinkite galvą šampūnu.

Svogūnų sultys tiks kaip maitinamoji kaukė. Trintuvu susmulkinkite kelias svogūno galvas, tą košele ištepkite plaukų šaknis ir apvyniokite galvą rankšluosčiu. Po 1 valandos išplaukite plaukus, paskalaukite vandeniu su citrinos sultimis  tai pašalins nemalonų kvapą, kuris būna po svogūnų kaukės.

Du kartus per savaitę palepinkite plaukus žolelių nuoviru, stimuliuojančiu jų augimą. 1 šaukštelį medetkų ir 1 šaukštą apynių užplikykite verdančiu vandeniu ir leiskite atvėsti. Tepkite nuoviru plaukus, laikykite kaukę iki 30 minučių.

Nuotr. Shuttertock