Pirkdama aš pasirenku plonų lapų nedidelį kopūstą, dažniausiai to užtenka 15 balandėlių pagaminti. Šie balandėliai labai tinka su keptomis ar virtomis bulvėmis. Taip pat  su grietine

Kepti juos dar paprasčiau ir greičiau. Neįprastas, bet labai pasiteisinęs variantas. 

REIKĖS: 

1 kg gūžinių kopūstų;

80 g ryžių;

1 svogūno;

300 g maltos mėsos;

1 šaukšto aliejaus;

krapų;

druskos;

juodųjų pipirų; 

2 šaukštų sviesto;

2 šaukštų miltų;

1 morka.

GAMINIMAS:

Nuplautą kopūsto gūžę dėkite virti į didelį puodą su pasūdytu vandeniu. Viršutinius lapus nuimkite, kai jie pradės minkštėti. Nusausinkite ir apipjaustykite storesnes vietas prie koto. 

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 minutes kepkite susmulkintą svogūną ir mėsą, įberkite druskos, pipirų, įmaišykite krapus. 

Nuotr. Shutterstock

Ant kiekvieno kopūsto lapo dėkite po šaukštą įdaro ir suvyniokite (aš sutvirtinu siūlais, kad tikrai neiširtų), pavoliokite miltuose. Suktinukus išdėliokite sviestu išteptoje keptuvėje ir apkepkite iš abiejų pusių. 

Galite kartu pakepinti ir smulkiai sutarkuotą morką. Skanaus!

Nuotr. Shutterstock