Ypač sultingų kiaulienos šonkauliukų receptas. Patarimu, kaip tokius pasigaminti, dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Neabejokite – gaminant pagal šį receptą kiaulienos šonkauliai visada bus nepriekaištingo skonio.
kepti orkaitėje
78 straipsnių
Rabarbarų sezonas įsibėgėjo, tad siūlome greitai pagaminamo rabarbarų pyrago receptą. Kepkite pyragą apie 1 valandą. Atvėsintą rabarbarų pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Pietums, vakarienei ar planuodami ilgesnį vakarą paruoškite užkeptų bulvyčių. Patiekalas bus sotus, kvapnus, su aštresne čili pipiro nata. Beje, jei laukiate svečių, užkeptas bulvytes gaminkite kiekvienam atskirame indelyje – bus ir gražiau, ir patogiau.
Šimtalapis – desertas išskirtinėms progoms. Gamybos procesas užtrunka, reikia pasistengti, bet tikrai verta. Gaminant šimtalapį vienas iš esminių sėkmės garantų – tešlos ištampymas.
Jei tik turite raugo, išsikepkite naminę kvietinę duoną. Po namus pasklis dieviškas duonos kvapas, o iškepusią galėsite valgyti nors vieną – tokia ji gardi. Iškepus naminei duonai 15 minučių palaikykite ją orkaitėje pravėrę dureles.
Nesvarbu, koks oras – kepkite paukštienos iešmelius. Kepkite grilyje, kepkite orkaitėje, kepkite ant keptuvės. Paukštienos iešmelius patiekite su agurkų salotomis.
Šiandien siūlome gabalėlį Italijos – lazaniją! Pasistengti reikės, užtruks gaminimo procesas, bet, patikiname, – patiekalu tikrai mėgausitės. Kepimo pabaigoje lazaniją apibarstykite sūriu ir patiekite.
Kibinų būna įvairių skonių – su skirtingais priedais. Gal dėl to jie tokie mėgiami. Šįkart rekomenduojame paskanauti kibinų su grybais – neabejojame, kad tikrai patiks.
Retas nemėgsta makarunų. Burnoje tirpstantys pyragaičiai lengvi, trapūs ir dieviškai skanūs. Iškepusius makarunus pertepkite aviečių ar kitokios skonio džemu, riešutų sviestu.
Jei mėgstate tortilijas su faršu, griebkite receptą ir gaminkite. O jei niekada neragavote, pats metas išbandyti. Tortilijos su faršu – tikrai dėmesio vertas patiekalas.
Žuvų piršteliai – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. O ypač tie, kuriems patinka žuvies bei jūros gėrybių patiekalai. Žuvų piršteliai – ne tik skanus, bet ir nesunkiai pagaminamas patiekalas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Žuvų piršteliams pagaminti užtenka šviežios žuvies, mėgstamų prie...
Gardus ir kvapnus obuolių pyragas, kuriuo galėsite palepinti savo artimuosius. Sviestinė tešla ir drėgni aromatingi obuoliai. Kepkite obuolių pyragą apie 40-45 minutes, kol gražiai paruduos.
Užkandžiui, pietums ar vakarienei – progų patiekti keptus smidrus netrūksta. Būtinai pasinaudokite proga paragauti šių daržovių – dabar jų derliaus metas. Patiekite keptus smidrus su gaiviu burokėlių padažu.
Plovas yra tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas, kurio receptų žinoma daugiau nei 1000. Šiam gardžiam patiekalui nereikia daug produktų, o pasigaminti jį galima ir mūsų namuose. Dalijamės receptu, pagal kurį pagaminsite kiek kitokį nei tradicinį plovą.
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Sveikai mitybai – lašiša su smidrais. Puikus ir lengvas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Lašišą su smidrais patiekite su žaliomis salotomis.
Kalafioro kepsnys – ne tik žaliavalgiams. Šio patiekalo verta paragauti kiekvienam, norinčiam paįvairinti savo valgiaraštį. Nuostabiai skanus kalafioro kepsnys patiks ir svečiams.
Norint pagaminti kruasanus su baltu šokoladu jums tereikia vos 4 ingredientų. Viską paruošite per 15 minučių. Kruasanus patiekite, kai šokoladas sustings.
Minkštas, gardaus saldžiarūgščio skonio – toks yra šis kivių pyragas. Jis ne tik labai skanus, bet ir atrodo efektingai. Kivių pyragą valgykite tiek šiltą, tiek atvėsusį.
Jei užsimanėte sušių, tačiau nenorite jų gaminti ar net nesate to darę, išbandykite lašišos ir jūros dumblių užkandį. Tai kur kas paprastesnis variantas nei sušių gamyba, tačiau ne mažiau gardus. Patiekdami lašišos ir jūros dumblių užkandį apšlakstykite sojos padažu.