Lankstus žmogus yra ne tik gražu. Sugebantys labiau išsiriesti, išsitiesti, susilenkti, turi mažesnę tikimybę patirti traumą sportuojant ar kitaip mankštinantis. Dažnas asmuo mano, kad špagatą ir virvutę padaryti gali tik vaikai. Tiesos tame yra, nes jie yra lankstesni – jų augantys raumenys yra lengviau ištampomi.

Taip, jaunuoliams atlikti šiuos pratimus galbūt yra lengviau, bet tai dar nereiškia, kad vyresni to padaryti nesugebės. Reikia tik daugiau laiko ir kantrybės. Špagatos ir virvutės atlikime jokios paslapties nėra – svarbiausia taisyklingai atlikti tempimo pratimus ir nesusižeisti, nepersitempti.  Patarimai, kurie padės greičiau atsisėsti į šias grakščias pozas ir leis pasipuikuoti savo lankstumu prieš kitus:

1.  Tempimo pratimai turi būti atliekami ne tik norint treniruotis špagato ar virvutės pozoms, bet ir po kiekvienos treniruotės. Skirkite tam 10–15 minučių per dieną.

2. Jei praleidžiate įprastinę treniruotę, pasidarykite bent tempimo pratimus.

3. Tampykitės kiekvieną dieną.

4. Pasiruoškite tam skirti bent 2 mėnesius.

5. Būkite kantrūs. Ne visi esame vienodai lankstūs – siekiant tikslo kiekvienas užtruks skirtingai.

6. Jokiu būdu nepersitempkite. Atlikite pratimus iki sveiko skausmo. Nežalokite savo kūno, antraip kitą dieną skaudėti gali taip, kad visiškai nepajėgsite tampytis – gijimas užtruks ir jūs nutolsite nuo savo tikslo.

7. Nesvarbu kurią koją vedate į priekį – tampyti turite tolygiai abi kojas.

8.  Pasistenkite ištempti visus raumenis – keturgalvį, blauzdas, vidinius šlaunies.

Galiausiai – joks tikslas nebus pasiektas be noro ir užsispyrimo. Nepasiduokite ir nenuleiskite rankų. Bet koks įveiktas tikslas, net jei tai ir bus paprasčiausias lankstumas, priveda iki kitų galimybių, kurios palaipsniui tampa vis lengviau įgyvendinamos.

Kaip aš padarau špagatą? Linksmas video, kurio filmavimas truko net 3 dienas.

Norit savaitės mitybos plano? Trūksta motyvacijos, sveikų receptų idėjų bei sporto patarimų? Tai ir dar daugiau rasite „Sveikos gyvensenos dienoraštis“ puslapyje, spauskite ČIA.