Toks jau dėsnis: svoris krenta nuo viršaus, o kai jo priaugame, griebia nuo apačios. Todėl norėdamos suploninti taliją, neišvengiamai teks ilgokai padirbėti, kol rezultatai paveiks būtent šią kūno dalį.

Pilvo dieta dar nereiškia, kad paveiks tik pilvą. Sportas neišvengiamas, kad kitos kūno vietos atrodytų stangrios ir dailios. Ši dieta, gera ne tik tuo, kad greičiau tirpinamos pilvo rinkės, bet ir tuo, jog normalizuoja medžiagų apykaitą.

Naudingi produktai

Pagrindinė užduotis - atstatyti sutrikusią skrandžio bei virškinamojo trakto veiklą ir sudeginti riebalus juosmens srityje. Pati geriausia medžiaga tam - ląsteliena.

Ji išvalo virškinamąjį traktą ir sustiprina jo veiklą, pagreitina medžiagų apykaitą, taigi pagerėja virškinimas, krinta svoris. Daugiausią ląstelienos yra neskaldytuose grūduose, sėlenose, kruopose, ankštinėse daržovėse, taip pat šviežiuose vaisiuose bei daržovėse, riešutuose bei džiovintuose vaisiuose.

Pradėkite dieną nedidele košės, tarkim avižų ar grikių, porcija. Kuo daugiau stenkitės suvalgyti šviežių vaisių ir daržovių, baltą duoną pakeiskite rupia, rugine, o salotas gardinkite ne grietine ar majonezu, o alyvuogių aliejumi, balzamiko actu.

Neužmirškite ir baltymų, kurie reikalingi visavertei mitybai. Pilvo dietai būtini kiaušiniai, balta vištienos mėsa, neriebi žuvis ir jūros gėrybės. Antrus patiekalus valgykite su kruopomis, makaronais arba daržovėmis. Beje, jas geriau kuo mažiau termiškai apdoroti, nes taip jie praranda vitaminus bei ląstelieną.

Geriausia valgyti dažnai, bet mažomis porcijomis ir, žinoma, neužmirškite gerti daug skysčių, be kurių neįmanoma normali medžiagų apykaita. Pirmenybę teikite vandeniui ir žaliajai arbatai be cukraus - jie pagreitina riebalų skaidymą ir padeda deginti kalorijas.

Kas dar? Šviežiai spaustos apelsinų, ananasų ar salierų sultys yra ne tik puikūs riebalų degintojai, bet ir vitaminų lobynai.

Žalingi produktai

Taigi, taigi, bet jei jau pasiryžote numesti nereikalingų kilogramų, turėsite atsisakyti konservuotų, raugintų, keptų, saldžių bei miltinių maisto produktų bei greito maisto restoranų siūlomo turinio.

Kai gaminsite patiekalus, druską bei cukrų vartokite saikingai, tik tuo atveju, kai jų tikrai reikia. Geriausia netgi atsisakyti kavos, saldžių gazuotų gėrimų ir sulčių pakeliuose. Alkoholis bei nikotinas itin sulėtina medžiagų apykaitą, todėl jei norite plonesnės talijos, atsisakykite šių žalingų įpročių.

Ir dar - visos mitybos rekomendacijos bus niekinės, jei nedarysite jokių fizinių pratimų, skirtų pilvui. Juk jūs turite suaktyvinti medžiagų apykaitą, pakelti ne tik bendrą organizmo, bet ir raumenų tonusą. Tik tada dieta bus veiksminga.