Griežtų dietų laikytis sunku. Dalis žmonių be šilto maisto išvis neįsivaizduoja savo gyvenimo.

Bet kokios košės dieta

Laikantis kruopų mitybos režimo, svarbu paisyti nurodymų. Pirmiausia, reikėtų atsisakyti cukraus, sviesto, mėsos, šokolado ir kepinių. Košę virti tik vandenyje, galima pagardinti vaisiais. Jei svorį norite tik stabilizuoti, galite košę pasaldinti medumi, įberti riešutų. Tačiau jei norite atsikratyti keleto kilogramų, teks pamiršti ir šiuos pagardus.

Efektyvioji grikių dieta

Bene populiariausios iš košių yra ryžių ir grikių dietos. Šiandien – apie pastarąją. Kai kurios moterys, išmėginusios grikių dietą, priklausomai nuo turėto antsvorio, per 14 dienų sutirpdė net iki 12 kilogramų. Kuo didesnis antsvoris, tuo greičiau riebalai tirps.

Grikių košė, paruošta pagal dietos nurodymus, turi nuo 70 iki 170 kcal. Mažai? Grikių košė sukuria sotumo jausmą, todėl nėra jokių apribojimų, kiek tų grikių turėtumėte suvalgyti. Grikių košėje yra gausu kalcio, kalio, magnio ir geležies, daug augalinių baltymų (5,93%) ir B grupės vitaminų. Taip maitinantis, savijauta turėtų gerėti, apimti lengvumo jausmas.

SVARBU! Pagrindinis dietos reikalavimas – atsisakyti bet kokių prieskonių, padažų, cukraus bei druskos. Antras reikalavimas – nebevalgyti likus iki miego 4 valandoms. Tik laikantis šių taisyklių, dieta bus veiksminga.

Specialus būdas košei ruošti

Visos dienos normą pasigaminsite taip: 0,5 kg grikių kruopų užpilkite 1,5 l verdančio vandens. Susukite į antklodę ir laikykite per naktį. Košė išbrinks – jos virti nebereikia (ir negalima). Jei bus vandens, nupilkite, o kitą kartą jo įpilsite mažiau. Pirmą dieną pamatysite, kokio kiekio košės jums reikia (nes pusė kilogramo, sutikite, skamba šiurpokai ir gali būti per daug – juk kruopos dar ir išbrinksta. Be to, kasdien jos stebuklingai norėsis vis mažiau – ir bus atsibodusi, ir sotumas ateis greičiau). Taigi taip turėsite maitintis 2 savaites.

Maitinimosi planas Nr. 1

Pats populiariausias būdas – be grikių košės (jos valgykite, kiek norite), per parą išgerkite 1 l kefyro (1%). Jeigu jaučiatės alkana, prieš miegą išgerkite stiklinę kefyro.

Taip pat galite gerti paprastą vandenį (negazuotą ir nemineralizuotą) arba žaliąją arbatą. Šie skysčiai nepaaštrina alkio jausmo, kaip šviežiai spaustos sultys.

Maitinimosi planas Nr. 2

Dėl cukraus trūkumo galite justi silpnumą, nuovargį, vangumą. Be to, jau antrą savaitę tas kefyras ir grikiai ima sapnuotis. Tada į košę įberkite džiovintų vaisių – obuolių, razinų, abrikosų, slyvų. Jų reikia nedaug – 5–6 vienetų. Jeigu vaisai nepatinka, galite košėje išmaišyti šaukštelį medaus.

Mityba po dietos

Jei iš karto pulsite prie pyragaičių, traškučių ir plokštainių, tai visas darbas bus nuėjęs veltui. Per dvi savaites organizmas persitvarkys taip, kad valgyti daugiau nei reikia, jums nesinorės – apetitas ryškiai bus kritęs. Jeigu pajusite, kad persivalgėte, padarykite iškrovos dieną su grikių dietos pirmu ar antru mitybos planu. Saldumynus vis dėlto reikėtų riboti. Nepamirškite ir 2 papildomų stiklinių vandens arba žaliosios arbatos per dieną. Žodžiu, jei elgsitės išmintingai, numesti kilogramai neturėtų grįžti.

Dietos rezultatai

Tai labai individualu: jei viena moteris numetė 6 kilogramus, gal jums pavyks sutirpinti tik perpus mažiau (arba net daugiau). Vidutiniškai turėtumėte netekti 4–6 kg antsvorio. Rekordinis skaičius – per du mėnesius 125 kg svėrusi moteris sulieknėjo dvigubai – liko su 66 kg svoriu.

Jei matuosime centimetrais, tai per 14 dienų apimtys sumažėja daugiau nei 4 cm. Be to, oda tampa lygesnė, celiulitas mažiau pastebimas.