Nors manau, kad gera nuotaika, kurią mes siejame su tam tikrais maisto produktais, yra iš dalies psichologinis dalykas, sutinku ir su teorija, kad tam tikras maistas, kaip, pavyzdžiui, šokoladas, gerina nusiteikimą.
Pastaruoju metu itin populiarėja dieta, organizme mažinanti uždegiminius procesus (kurie atsakingi tiek už tokias smulkmenas kaip spuogai, iki rimtų susirgimų širdies ligomis ar net Alzheimeriu). Mitybos pakoregavimas atsispindi ir odoje: mažėja spuogų, blėsta senatvės požymiai, mažėja odos vėžio rizika.
Negana to, užmečiau akį į daktaro, sveikatos ir mitybos guru Andrew Weil knygą "Spontaniška laimė", kurioje tiegiama, kad tam tikri maisto produktai ne tik gerina išvaizdą, bet teigiamai veikia ir mūsų nuotaiką.

Jis pateikia kasdienės dietos patarimus, padėsiančius pagerinti nuotaiką:

- Kavą pakeiskite arbata. Stenkitės gerti tik aukštos kokybės arbatą, geriausia žalią, baltą arba ulong arbatas.

- Gamindamos naudokite kuo daugiau prieskonių, ypatingai ciberžolės. Pabandykite ją suporuoti su juodaisiais pipirais, mat pastarieji padeda organizmui iš ciberžolės pasisavinti kurkuminą, veikiantį kaip antidepresantas.

- Nevenkite riebalų ir angliavandenių! Stenkitės, kad jų būtų kiekviename jūsų patiekale. Tačiau tai nereiškia, kad turite prisikimšti sausainių! Rinkitės pilno grūdo produktus, o sviestą ir grietinę keiskite alyvuogių aliejumi, avokadomis ir riešutais.

- Stenkitės didžiąją dalį baltymų gauti iš pupelių, žuvies, sūrio ir jogurto. Gyvulinės kilmės baltymai, pasak gydytojo A.Weilo, gali iššaukti alergijas ar autoimunines ligas.

- Papildykite savo dietą vitaminais C ir E, selenu ir karotenoidais.