Šios dietos autorė  Nicole Ronsard, parašiusi ne vieną knygą. Visas dienas griežtai atsisakyti druskos, cukraus, alkoholio, kofeino. Išgerti per dieną ne mažiau kaip 1,5 l vandens.

PIRMĄJĄ dieną (ir visas nelygines dienas) galima valgyti tik šviežius vaisius ir daržoves.

Pusryčiai  vaisiai.

Pietūs  daržovių salotos su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus (jokių druskų ir padažų!). Galite salotas pagardinti migdolais, saulėgrąžomis, moliūgo ir sezamo sėklomis.

Vakarienė  kaip ir pietūs arba pirma vaisiai, paskui  salotos. Išbraukite iš valgiaraščio pieno produktus! Į salotas Nicole rekomenduoja dėti kviečių ar kitokių daigintų grūdų.

ANTROJI diena  valgyti tik vaisius (išskyrus bananus).

KETVIRTOJI diena (ir visas lygines, išskyrus antrąją)  galima valgyti viską tą patį, kaip ir nelyginėmis dienomis. Skirtumas  dalį daržovių rekomenduojama valgyti virtas (geriausia ant garų) ir jau pridėti nedaug kruopų (ryžių, grikių, avižų arba lęšių). Galima, tačiau ne itin patariama, salotas gardinti liesu jogurtu.

Dietos pradžioje svarbu iš pradžių valgyti šviežius produktus (vaisiai), o paskui  virtus (daržovės).

N. Ronsard pataria iš vaisių rinktis ananasus, greipfrutus, apelsinus, mandarinus, mangus, kivius, vynuoges, obuolius, kriaušes ir pan. Pačios Nicole mėgiamiausi  mangas, ananasas, kivis ir papaja.