Bent jau aš tai girdėjau begalę kartų, tačiau visada maniau, kad tai gana nuobodus būdas pradėti dieną (be to, maniau, kad neišgėrusi savo rytinės kavos puodelio, būčiau pikta ragana). Tačiau perskaičiusi žurnalų „Health“ ir „All You“ maisto redaktorės Beth Lipton ditirambus stiklinei vandens su citrina, nusprendžiau tai išbandyti pati.

Rezultatas? Ryte išgėrusi stiklinę vandens su citrina aš tikrai jaučiuosi pažvalėjusi, energinga ir pasiruošusi pradėti dieną. Svarbiausia gerti šiek tiek šiltą ar kambario temperatūros vandenį (jokiu būdu ne ledinį, nes tai gali viską sugadinti). Jei sveriate mažiau nei 68 kg, įsispauskite pusės citrinos, o jei sveriate daugiau – visos citrinos sultis.

Jei jums neužtenka mano žodžių, pateiksiu net septynias priežastis, kodėl verta pradėti dieną, išgeriant stiklinę vandens su citrinos sultimis.

1. Apsaugo nuo peršalimo. Citrinos sultys padeda stiprinti jūsų imuninę sistemą ir atremia peršalimo simptomus.

2. Pagerina odos būklę. Citrinoje esantis vitaminas C skatina kolageno gamybą ir užkerta kelią naujų raukšlelių atsiradimui.

3. Pagreitina virškinimą. Ryte išgerdami stiklinę vandens su citrina, pažadinate savo virškinimo sistemą ir išstumiate toksinus.

4. Padidina energiją. Jei visada rytais išgeriate puodelį kavos, pamėginkite jį pakeisti stikline vandens su citrina. Nustebsite, kokia budri jausitės!

5. Palaiko kepenų veiklą. Yra įrodymų, kad citrinos padeda kepenims geriau pašalinti toksinus ir užkerta kelią naujoms infekcijoms.

6. Paskatina smegenų veiklą! Citrinose, kaip ir bananuose, yra daug kalio, kuris reikalingas smegenims.

7. Padeda atsikratyti blogo burnos kvapo. Citrinos sultys yra dezinfekcijos priemonė, atsikratanti burnoje esančių blogų bakterijų ir gerinanti jūsų burnos kvapą.