Štai keletas maisto produktų, kurie, šiuolaikinių mokslininkų ir senovės išminčių sutarimu, veikia lyg afrodiziakai ir pagerina pojūčius sekso metu.

Jau actekai sakė, kad dėl savo panašumo į vyro lytinius organus, avokadas yra puikus maistas prieš seksą. Na, o šiomis dienomis viskas paaiškinama daug paprasčiau - ši daržovė yra naudinga dėl to, kas stiprina širdies darbą (joje daug nesočiųjų riebalų ir mažai sočiųjų riebalų). 

Sakoma, kad šie riešutai veikia kaip seksualinis stimuliatorius ir didina vaisingumą. Kaip šparagai (dar vienas geismą skatinantis maisto produktas), migdolai turi daug maistingųjų medžiagų ir kelių mikroelementų, kurie yra svarbūs stiprinant seksualinį pajėgumą. „Cinkas padeda pagerinti libido ir seksualinį geismą“, - sako Jennifer R. Berman.

Mūsų taip mylimos braškės taip pat pateko į seksualinį geismą didinančių produktų sąrašą. Juk vien raudona spalva jau kursto ugnį! Štai 2008 metais atliktas tyrimas parodė, kad būtent raudonus apatinius dėvinčios moterys labiau traukia vyrus nei, pavyzdžiui, mėlynus ar žalius. Na, o braškės yra puikus folio rūgšties ir vitamino B šaltinis.

Austrės - nors ir nelabai dailios išvaizdos, tačiau tai seniausiai žinomas afrodiziakas, suteikiantis nepaprastų potyrių. Nepamirškime ir laukinės lašišos ar silkės, kurios gerina širdies veiklą.

Ji naudinga kaip ir daugelis kitų lapinių augalų. Mokslininkų tyrimai rodo, kad mikroelementai ir antioksidantai, kurių gausu gražgarstėje, padeda seksualiniai sveikatai, nes mažina aplinkos teršalų pasisavinimą. Puikiai žinome, kad neigiamas aplinkos poveikis taip pat mažina žmogaus seksualinį pajėgumą ir potraukį.

Šios smagios formos vaisiai (dėl to jie senovėje laikyti afrodiziaku) turi ilgą istoriją ir yra laikomi vaisingumo stiprintojais. Figose labai daug tirpios ir netirpios ląstelienos, kuri padeda mūsų širdžiai tinkamai funkcionuoti. 

Visi citrusinių vaisių giminės atstovai yra turtingi antioksidantų, vitamino C ir folio rūgšties, kurie gerina vyrų reprodukcinę sveikatą. Mėgaukitės apelsinais, citrinomis ir greipfrutais, ir jūsų lovoje visada kunkuliuos pačios karščiausios emocijos!