jūros gėrybės


Patarimai, kaip išlaikyti šaldytuvo higieną  (1)
2017 m. sausio 19 d. 16:08
Dažniausiai naudojamu ir nepamainomu virtuvės prietaisu, turbūt, galima tituluoti šaldytuvą. Šiandieninio šaldytuvo galimybės tikrai didelės, bet, deja,...
J. Rojaka. 2017-ieji – kainų augimo metai Lietuvoje  (87)
2017 m. sausio 9 d. 14:36
Kainų augimas įgauna pagreitį.
Kainos Lietuvoje didėjo 0,4 proc.  (26)
2017 m. sausio 9 d. 11:57
Paskutinį praėjusių metų mėnesį fiksuota 0,4 proc. infliacija - tiek pabrango...
Skumbrė troškinta žalioje arbatoje  (11)
2017 m. sausio 8 d. 00:00
Šis receptas iš projekto „Debesys“.
Ištyrę žuvį, pakraupo: šios medžiagos sukelia nevaisingumą, vėžį ir net mirtį  (68)
2017 m. sausio 7 d. 14:16
Gana ilgai buvo laikomasi nuomonės, kad žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalai yra...
Antroji šventinių apsipirkimų banga: ką daugiausiai perka lietuviai  (10)
2016 m. gruodžio 29 d. 09:58
Po didžiojo kalėdinio apsipirkimo lietuviai parduotuves vėl užplūsta metams visiškai priartėjus prie pabaigos, o prieš Naujuosius į gyventojų pirkinių...
Mitybos specialistas: dažniausiai valgome visai ne tai, ką galvojame  (13)
2016 m. gruodžio 29 d. 06:30
Žuvis, jautiena ir kava – daugelio žmonių raciono pagrindas. Deja, juos dažniausiai ir padirbinėja, paaiškino maisto tyrinėtojas Larry Olmstedas.
Rizotas su antiena  (3)
2016 m. gruodžio 26 d. 00:00
Mano kuklia nuomone, rizotas turi būti gaminamas kiekvienuose namuose, jį net reiktų...
Kaip švenčiamos Kalėdos Romoje ir Vatikane
2016 m. gruodžio 25 d. 00:00
Kultūros istorikė , ambasadorė Irena Vaišvilaitė amžinajame mieste praleido jau...
Kaip keičiasi lietuvių Kūčių stalas?
2016 m. gruodžio 23 d. 16:21
Kūčios Lietuvoje anksčiau buvo švenčiamos susėdus prie apeiginio stalo ir buvo...
Papasakojo, kaip keitėsi lietuvių Kūčių stalas  (6)
2016 m. gruodžio 23 d. 15:43
Kūčios Lietuvoje anksčiau buvo švenčiamos susėdus prie apeiginio stalo ir buvo lydimos žaidimų bei burtų, teigiama pranešime spaudai. Didelis dėmesys taip...
Kaip keitėsi lietuvių Kūčių stalas?  (2)
2016 m. gruodžio 23 d. 11:50
Kūčios Lietuvoje anksčiau buvo švenčiamos susėdus prie apeiginio stalo ir buvo lydimos žaidimų bei burtų. Didelis dėmesys taip pat buvo skiriamas maisto...
Kalėdinės prekybos rekordininkai: kokias prekes per šventes šluoja lietuviai  (2)
2016 m. gruodžio 23 d. 11:32
Lietuvoje kalėdiniu laikotarpiu prekybos tinklų pardavimai išauga maždaug penktadaliu,...
Lašiša su krevečių padažu  (5)
2016 m. gruodžio 23 d. 00:00
KŪČIŲ STALUI: 10 žuvies patiekalų receptų  (3)
2016 m. gruodžio 22 d. 12:22
Silkė nėra vienintelė žuvis, tinkanti ant Kūčių stalo. Jos nemėgstant galima išvis...
Įdaryti pievagrybiai
2016 m. gruodžio 19 d. 00:03
Egzotiška ir labai skanu.
Afrodiziakai – kokie jų iš tiesų veiksmingiausi?
2016 m. gruodžio 17 d. 00:10
Auksu vilnijančiais plaukais įstabioji graikų meilės ir grožio deivė Afroditė valdo pasaulį žadindama meilę dievams ir mirtingiesiems. Ji dovanoja ne tik...
Ant stalo per šventes lietuviai drąsiai krauna ir austres, ir zelandišką jautieną  (9)
2016 m. gruodžio 16 d. 00:00
Tai, kad lietuvių širdžiai artimi cepelinai ir jie, turbūt, į nieką kitą nemainytų...
Šaldytuvo higiena lemia maisto produktų kokybę  (1)
2016 m. gruodžio 11 d. 00:00
Dažniausiai naudojamu ir nepamainomu virtuvės prietaisu, turbūt, galima tituluoti...
P. Kelertienė: kaip prieš Naujuosius prisikviesti sėkmę į namus  (34)
2016 m. gruodžio 10 d. 00:10
Gruodis – geriausias laikas apmąstyti nuveiktus darbus, norus bei kelti tikslus...
Naujųjų sutikimas: kaip švęsti, jog atneštų sėkmę?
2016 m. gruodžio 10 d. 00:01
Gruodis – geriausias laikas apmąstyti nuveiktus darbus, norus bei kelti tikslus ateinantiems metams, nuo seno manoma, kad artėjanti metų pabaiga yra tinkamiausias...
Verslininkai pasinaudojo lietuvių silpnybe horoskopams: siūlo įsigyti magiškas žvakes  (38)
2016 m. gruodžio 9 d. 00:19
Metų pabaiga yra būtent tas laikotarpis, kai net netikintys astrologija ir jos pranašaujamais ženklais, smalsauja paskaityti, ką gi ateinantiems metams žada...
P. Kelertienė patarė, kaip tinkamai pasiruošti ateinantiems Ugninio Gaidžio metams  (77)
2016 m. gruodžio 8 d. 20:23
Gruodis – geriausias laikas apmąstyti nuveiktus darbus, norus bei kelti tikslus...
Konkursas „Gardžiausi šventiniai žuvies patiekalai“: sveikiname nugalėtojus!  (3)
2016 m. gruodžio 5 d. 18:25
Vėl silkė pataluose ir karpis drebučiuose? O gal šiemet šventėms pagaminsite ką nors...
Lietuviai per savaitgalį iš restoranų iššlavė visas austres  (1)
2016 m. gruodžio 1 d. 10:33
Lapkričio 24–27 dienomis Lietuvoje vykusio antrojo Austrių festivalio organizatoriai...
Vyrų klimaksas: kas tai ir kokios pasekmės?  (99)
2016 m. gruodžio 1 d. 00:00
Jei moterys ramiai susitaiko su neišvengiamu savo gyvenimo rudeniu, tai vyrai aršiai prieštarauja senėjimo faktui. Teisinasi: „negali būti“, „man tik...
Kulinarinė kelionė: 3 Italijos regionai per 9 dienas  (15)
2016 m. lapkričio 26 d. 00:00
Lombardija – Emilija-Romanija – Venetas – trys regionai, kurie garsėja vynais bei turbūt visam pasauly žinomu sūriu, actu bei kumpiu. Na, čia kalbant tik...
Ilgas austrės kelias: nuo vandenyno gelmių iki mūsų stalo  (13)
2016 m. lapkričio 25 d. 16:35
Ragaudami gurmaniškus skanėstus dažnai net nesusimąstome, kokį kelią produktui tenka...
Omarų vakariene su vyru besimėgavusi A. Jagelavičiūtė: neiname bet kur  (120)
2016 m. lapkričio 25 d. 16:34
Jūros gėrybes dievinantys gurmanai egzotiškųjų omarų dabar gali paragauti ne tik...
Naujoji D. Smagurauskaitės knyga - apie meilę Sicilijai iš pirmo žvilgsnio  (4)
2016 m. lapkričio 25 d. 00:00
Rašytoja, keliautoja ir žurnalistė Dalia Smagurauskaitė skaitytojams jau pažįstama...