Pasirodo, vartodamos daug skysčių jūs mažiau norėsite valgyti, o jei tai vienas iš mūsų siūlomo penketuko gėrimų - antsvoris greitai jūsų nebekankins. Už lango - vasara, todėl visos norime atrodyti gražiai ir gundančiai!

1. Detoksikuojančios sultys

Ieškote tikrai patikimo ir rezultatą garantuojančio sąjungininko kovoje su antsvoriu? Jums idealiai tinka detoksikuojančios sultys. Jas galite pasigaminti tiesiog namuose iš vaisių ir daržovių (arba ir tų, ir tų). Sakoma, kad efektyviausiai veikia citrusiniai vaisiai, juos turėtumėte įtraukti į savo kasdienę mitybą. Lyg šiukšles kūne susikaupusius toksinus iššluoja ir  imbieras, morkos bei obuoliai. Juose gausu antioksidantų, kurie organizmą saugo nuo neigiamų laisvųjų radikalų susidarymo. 

Štai tokių sulčių receptas, kuris padės būti sveikesnėms, išvalyti organizmą ir atsikratyti kelių kilogramų.

REIKĖS:

100 g burokėlių;

100 g morkų;

100 g salierų stiebų;

0,5 citrinos;

šaukštelio malto imbiero.

GAMINIMAS:

iš daržovių išspauskite sultis, sumaišykite su citrina, įberkite imbiero. Skanaus!

2. Žaliųjų daržovių sultys

Riebalus deginti padės žaliosios daržovės: lapinis kopūstas, brokolis, žiedinis kopūstas, žirniai. Jos ne tik padės lengviau mesti svorį, tačiau ir subalansuos hormonų, esančių jūsų organizme, kiekį. Taip pat - sumažins uždegimus, jei tokių turite, kontroliuos cukraus kiekį organizme. Nors šių daržovių kokteilis nėra pats gardžiausias, tačiau pasistenkite per dieną išgerti bent 50 g šio sveikatos ir grožio eliksyro. 

3. Žalioji arbata

Žaliąją arbatą sveikos mitybos sumetimais naudojo jau mūsų prosenelės. Keli puodeliai šio gėrimo per dieną padės sudeginti apie 70 kcal. Žaliojoje arbatoje gausu antioksidantų, kurie spartina medžiagų apykaitą ir padeda deginti riebalus. Karštu vandeniu užpiltą arbatą visada kelias minutes palaikykite, kad būtų stipresnė ir pasisavintų visas arbatžolių gerąsias savybes. 

4. Gėrimas su imbieru

Imbiero naudą atrado Indijos moterys, kurios, kaip ir viso pasaulio damos, svajoja numesti svorio. Rytuose tikima, kad imbieras stiprina imunitetą, organizmui suteikia jauninamąjį efektą, reguliuoja medžiagų apykaitą ir gerina kraujo apytaką. Imbierinę arbatą gerkite pirmoje dienos pusėje, nes ji turi energijos suteikiančių savybių.

Štai pats paprasčiausios šio sveikuoliško gėrimo receptas.

REIKĖS:

1 didelės imbiero šaknies;

1 citrinos;

2 šaukštų medaus.

GAMINIMAS:

imbierą nulupkite ir susmulkinkite, įspauskite citrinos sultis ir įdėkite medų, viską užpilkite karštu vandeniu. Palaikykite 10 min. 

5. Juoda kava

Nors kavos nereikėtų padauginti, tačiau mažais kiekiais ir be papildomų priedų (cukraus ir pieno) - ji labai naudinga mūsų organizmui. Joje yra antioksidantų, kurie naikina laisvuosius radikalus, mažina vėžinių susirgimų galimybę, skatina medžiagų apykaitą (o tai itin svarbu, jei norite numesti svorio) ir t.t. Ja patartina mėgautis pirmoje dienos pusėje.