Penktadienio rytą į darbą skubanti Baltijos TV Žinių tarnybos žurnalistė nuo varnų apgynė papūgą. Reporterė Ieva Pupeikytė prie Spaudos rūmų centrinio įėjimo pastebėjo dvi varnas, kapojančias papūgą.

Vidutinio dydžio papūga, kaip vėliau paaiškėjo, nimfa, nuo varnų pasprukti nebepajėgė. Dvi varnos kapojo nusilpusią papūgą. Viena varna sprukdama nusinešė išpeštą papūgos plunksną.

Žurnalistė nuginė varnas ir į pagalbą pasikvietė kolegę Justiną Bezaraitę. Mergina lankė Jaunųjų gamtininkų centrą, todėl žino, kaip elgtis su paukščiais.

Į Žinių tarnybą atneštas paukštis atkuto – išsiropštė iš pintinės ir ėmė dairytis, kur pateko. Smalsi papūga buvo laikinai patupdyta į Arno Klivečkos skorpiono terariumą.

Papūgą buvo nuspręsta nuvežti į Lietuvos jaunųjų gamtininkų centrą. Gamtininkai mielai sutiko priglobti paukštį. „Tai jauna, greičiausiai vos poros mėnesių papūgėlė, panašu, patelė“, – sakė centro darbuotoja. 

Pasak gamtininkų, varnos būtų jiems neįprastą paukštį užkapojusios. „Paukštis visai sveikas, varnos nespėjo papūgos sužeisti“, – sako gamtininkai. Papūga kol kas apgyvendinta voljere su kitomis papūgomis.

„Pas mus jau gyvena kelios nimfų, bet jos nesusidraugavo. Matau, kad mūsų patinėlis jau nusižiūrėjo atvežtąją papūgą, tikriausiai jiems kažkas išeis“, – sakė centro darbuotoja.

Nuo įžūlių varnų išgelbėtai papūgai Justina Bezaraitė davė Baltijos vardą.