Sodas lankytojams duris atvėrė 1994 m. ir nuo to laiko neįvyko nei vieno incidento, per kurį nukentėtų bent vienas lankytojas.

Dalis lankytojų yra pasipiktinę ir įsitikinę, kad gyvūnai zoologijos sode svaiginami narkotikais, tuo tarpu administracija ginasi, kad tai tik itin kruopščios dresūros rezultatas. Esą visa paslaptis - atskirti jauniklį kuo anksčiau nuo tėvų ir auginti jį žmonių aplinkoje. Turėdamas pakankamai maisto, pripratintas ir be medžioklės patirties gyvūnas neva būna ramus ir į kitus padarus nežiūri, kaip į potencialius priešus ar aukas.

Lujan zoologijos sodo puslapyje rašoma, kad sode laikoma 50 Afrikos liūtų, 20 bengalinių tigrų, 12 pumų, apie 50 skirtingų primatų rūšių bei daug kitų smulkesnių gyvūnų ir paukščių.

Beveik su visais gyvūnais lankytojams leidžiama laisvai bendrauti.

Prieš kelis metus zoologijos sode buvo vykdyti gyvūnų patikrinimai dėl narkotikų, bet valdžios atstovai teigė neradę jokių cheminių medžiagų pėdsakų. Internete nuolat renkami parašai dėl zoologijos sodo uždarymo arba sąlygų pakeitimo. Internautų neįtikina ir valdžios atstovų tikinimai, kad gyvūnai nėra kvaišinami.

Nemažiau kritikos zoologijos sodas susilaukia ir dėl prastų gyvūnų laikymo sąlygų. Neskaitant to, sodas yra gausiai lankomas turistų ir nuolat puikuojasi lankomiausių Argentinos vietų sąrašuose.