„Saugomų teritorijų specialistai suteiks unikalią galimybę stebėti iš žiemojimo vietų grįžtančius paukščius. Aprūpins žiūronais, paukščių pažinimo vadovais. Išmokys naudotis monokliais, kurių pagalba galima įžiūrėti net paukščių akių spalvą, jeigu oras tam palankus!“ – sakė Nemuno deltos regioninio parko direkcijos vyr. specialistė Kristina Keterienė.

K. Keterienė sako, kad lankytojams geriausiai būtų patiems atsivežti savo žiūronus, kadangi vietoje jų nėra labai daug. Anot jos, atvykus į regioninį parką paukščius reikia stebėti iš toli tam, kad nebūtų neišbaidyti jų būriai: „Suradus būrį yra statomas monoklis ir daromi stebėjimai iš arčiau, žinoma prisilaikoma tylos. Vesimės nedideles iki 10 žmonių grupeles, kad nesutrikdytume paukščių,” – pasakojo vyr. specialistė.

Pasak K. Kerienės, regioniniame parke galima grožėtis įvairiausiais paukščiais: : „Čia galima pamatyti gulbes giesmininkes, kurių trimitavimas yra girdimas visą parą, ypač prieš naktį, jau temstant. Tai labai gražus tundros paukštis, tačiau jos Lietuvoje nepasilieka perėti. Šiuo metu taip pat stebimi tūkstantiniai baltakakčių žąsų būriai. Šiek tiek mažiau matoma pilkųjų žąsų. Pastebimos ir parskridusios urvinės antys, dryžgalvės kryklės, smailiauodegės antys, gervės bei antys cyplės.“
Gamtos fotografas Julius Morkūnas pristatys paukščių fotografijų parodą. Be to, jis atsakys į dalyvių klausimus apie paukščių fotografavimo ypatumus, gerų kadrų paiešką gamtoje ir kt.

Rusnės specialiosios mokyklos darbuotojai mokys gaminti inkilus sparnuočiams. Puiki proga sužinoti, kokiuose inkiluose gyvena mūsų mažieji draugai ir išmokti meistrauti.

Mažieji renginio dalyviai lipdys velykines dekoracijas iš ekologiško, vietoje pasigaminto plastilino. Vaikai bus užsiėmę ir netrukdys suaugusiems, stebintiems ar meistraujantiems.
Visų paukščių sutiktuvių dalyvių laukia ypatinga ant laužo virta arbata. Tik nepamirškite sumuštinio sau ir draugui. 

Būtina išankstinė registracija telefonu 8 441 75050. Dalyvio mokestis – vienas euras.