Natūralius šaldytus jogurtus siūlančioje ledainėje „Yogis” pluša dvi sesės.

Jokių miltelių

 Vilma ir Audra Žilėnaitės tvirtino, kad minčių siūlyti nenatūralų produktą net nebuvo. „Daug užsienio ledainių gamina ledus iš miltelių, bet mes nenorėjome to siūlyti“, - teigia jaunosios verslininkės.

Juolab, kad tokį produktą jau siūlo jų konkurentai. Natūralus jogurtas tapo išskirtiniu, nors, žinoma, prie jogurto siūlomi ne vien natūralūs priedai. 

Saldus seserų verslas veikia daugiau kaip vienerius metus. Po kelių mėnesių įkūrėjos sulaukė netikėto pasiūlymo iš Klaidėdos - verslininkai norėjo įsigyti frančizę ir plėsti tokių pat ledainių tinklą pajūryje. Taip verslas pasuko nauja linkme. 

Pirma verslas, tada - mokslai

Idėjų, ką naujo sukurti, pasiūlyti klientams verslininkėms netrūksta. Vis tik jos užsiminė, jog technologijos šioje srityje nėra labai pažangios, daug ką tenka išradinėti patiems, tariantis su maisto technologais, o naujus produktus duoti paragauti ir įvertinti klientams bei remtis jų nuomone.
Todėl įkūrėjos planuoja stoti į kolegiją pasimokyti maisto technologijų, o žinias taikyti nuosavame versle.

Sėkmingai gyvuojanti natūralių jogurtų ledainė „Yogis“ paskatino įkūrėjas plėsti savo verslą. Atrodytų nelabai logiška valgyti ledus žiemą, tačiau antroji „Yogis“ ledainė Klaipėdoje atsidarė būtent šaltojo sezono metu. Kaip sako įkūrėjos, prekyba ėjosi kuo puikiausiai.

Pirkėjai dažnai žiūri kas skaniau, o ne sveikiau

Seserys, atidariusios ledainę paminėjo, jog jogurtai tikrai yra natūralūs, ne iš miltelių, tačiau prie jų siūlomi priedai gali būti ir nenatūralūs. Tai gali būti ir švieži ar džiovinti vaisiai, ir šokoladas, įvairūs užpilai, saldūs sirupai. Žmonės gali pasirinkti pagal skonį, dietą ar nuotaiką.

„Lietuvoje dar per mažai žmonių nori ekologijos. Todėl mes siūlome jogurtus, kurie patiks ir smaližiams, ir sveikuoliams“ – sakė viena iš idėjos autorių Vilma.

Šaldytų jogurtų kainos svyruoja nuo 5,9 Lt už mažą porciją, 7,9 litų už didelę, jogurtinis kokteilis kainuoja 7-8 litus.  Šių jogurtų kainos yra kiek aukštesnės už konkurentų, taip pat siūlančių šaldytus jogurtus.

Parduotuvėje parduodami jogurtai kainuoja nuo 2 iki 5 litų už didelį indelį jogurto.

Idėja – tik 100 procentų vaisių ir uogų

Vaisių juostelės „Veri Beri“ tai – dar vienas šeimos - brolio ir sesers verslas. Edgaras Presas ir Erika Prasauskienė pagamino saldumyną, kuris tiks besilaikantiems dietos ar ribojantiems cukraus turinčių produktų vartojimą. Į vaisių juosteles „Veri Beri” cukraus nededama. Visas jose esantis cukrus, pasak įkūrėjų, yra išgaunamas natūraliai, yra augalinės kilmės.
"Veri beri" saldžios juostelės

Saldumyno kaina - beveik 4 litai.

Gaminyje yra maistinių skaidulų, juostelės gaminamos iš grynos, natūralios vaisių tyrės. Produktas savo skoniu šiek tiek primena obuolių sūrį ar guminukus. 

Rėmėsi amerikiečių pavyzdžiu

Ne veltui daugelis dalykų Europos šalis pasiekia iš JAV. Ši idėja broliui ir sesei šovė paskanavus giminaičių atvežtų skanėstų iš Amerikos.

„Giminaičiai atveždavo įvairių becukrių skanėstų iš užsienio. Pagalvojome, kodėl mes negalėtume tokių pasiūlyti lietuviams? 

Kadangi gabenti gardžiuosius saldumynus iš Amerikos kainuotų labai brangiai, verslininkai nusprendė juos gaminti patys. Tačiau Edgaras skundėsi, jog gamybai tinkamų įrenginių nebuvo ir juos teko siųstis iš užsienio. 

Skoniai lietuviški, bet vaisiai importuoti

Lietuvai pritaikė ir sveikų gardumynų skonius. Jie nėra tokie egzotiški kaip ragauti iš JAV, pavyzdžiui, mangų ar bananų skonio. „Veri beri” yra 4 skonių: aviečių, braškių, serbentų ir vyšnių.

Verslininkai taip vaizduoja savo gaminamo saldumyno gamybą

Ingredientai gamybai Lietuvoje yra per rūgštūs, todėl juos tenka importuoti. Vaisiai ir uogos atvežami iš Austrijos, Vokietijos.