„Kauno rajone, Raudondvaryje, laksto išmestas šuo. Labai geras ir mielas. Šeimininkai tiesiog išmetė šunelį. Girdėjau, kad aplinkiniai kaimynai šeria vargšą šunį“, - laiške redakcijai rašė skaitytoja.

Tačiau kiti Raudondvario bendruomenės gyventojai turėjo ir kitokių versijų, iš kur atsirado pastoviai šiame rajone matomas šuo. Vieni žurnalistų pakalbinti žmonės pasakojo, kad net perkalė kai kurias tvoros vietas, jog kaimynų šuo neįlįstų į jų sklypą.

Vieni gyventojai svarstė, kad šunelis tiesiog neturi namų, kiti teigė, kad į Kauno rajoną kauniečiai dažnai atveža ir išmeta savo šunis, o šie – vejasi ir bėga paskui automobilį. Bet galiausiai taip ir pasilieka šioje vietoje.

Kita moteris skundėsi, kad šis šuo jos kalytei „užtaisė šešių šuniukų vadą".

Kaip bebūtų, visi kalbinti gyventojai teigia nenorintys, kad šalia jų bastytųsi neprižiūrimas šuo ir prašo, kad jis būtų kuo greičiau sugautas bei išvežtas į saugią vietą. Jie tikisi, kad šuneliui pavyks rasti gerus šeimininkus.

Šuo išeina pasivaikščioti

Kauno regiono gyvūnų globos namų atstovai aiškino, kad jiems situacija yra gerai žinoma. Dėl šio šuns jie jau buvo atvažiavę į Raudondvarį, bet galiausiai paaiškėjo, kad gyvūnas turi šeimininkus ir dėl to jo išvežti niekur negalima.

Raudondvario seniūnė Daiva Bulotienė GRYNAS.lt pasakojo, kad šuns šeimininkai yra žinomi ir įspėti dėl šuns nepriežiūros. O norint, kad jo nebūtų, anot seniūnės, patys žmonės turi šunį sugauti ir apie tai pranešti „Nuaro" komandai, kuri tokiu atveju gyvūną paimtų. Jos teigimu, būtų logiška paimti šunį, nes jis iš tiesų gali trukdyti gyventojams.

„Dėl šio šuns kvietėme ir „Nuaro" komandą. Ši organizacija rūpinasi beglobiais šunimis. Norėjome jį sugauti, bet nėra jokių galimybių, nes šuo turi šeimininkus. Mes žinome, kieno jis yra ir šeimininkas yra įspėtas. Kai nuvažiavo „Nuaro“ darbuotojai, staiga atsirado šeimininkas ir šunelio nedavė. Raudondvaryje yra ne vienas ir ne du tokie šuniukai. Kaip bebūtų, šis šuo nėra perkaręs ar neprižiūrimas. Žmonėms, kurie sakė, kad šuo guli šalia jų namų, sakėme, kad jį paimtų, pririštų, nes „Nuaras“ pats dabar irgi nebegaudo gyvūnų. Jam turi būti paduotas šuo: ar pririštas, ar į kažkokią teritoriją įviliotas“, - gyventojams patarė D. Bulotienė.