Be jokio papildomo mokesčio stotele jau gali naudotis visi, vairuojantys skirtingų modelių elektromobilius ir įkraunamas hibridines transporto priemones. Vienu metu galima krauti vieną elektromobilį. Šioje stotelėje sumontuota Europos Komisijos patvirtinta vidutinio įkrovimo greičio europietiška „Type 2“ jungtis. Naujasis įkrovimo punktas yra 22 kW galingumo. Pavyzdžiui, automobilio „Tesla“ baterija per valandą pakraunama 108 kilometrams.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie ekologijos idėjų skatinimo Panevėžyje. Tikimės, kad ir kiti miesto verslininkai paseks mūsų pavyzdžiu ir visi kartu prisidėsime prie miesto elektomobilizmo infrastruktūros vystymo“, – sako „Babilono“ vadovė Asta Kvedarienė.

Anot prekybos centro atstovų, prieš kelias savaites pradėjusia veikti stotele itin aktyviai naudojasi Panevėžyje besilankantys didžiųjų šalies įmonių vadovai. Neabejojama, kad ji sumažins ir elektromobilių savininkų rūpesčius, keliaujant į Latviją, Estiją ar Suomiją.

Elektromobilių įkrovimo stotelės planuojamos įrengti ir prie kitų „Ogmios grupės“ valdomų prekybos centrų. Artimiausiu metu stotelės pradės veikti Vilniuje, rekonstruotoje „Ogmios miesto“ automobilių aikštelėje. Dar vieną planuojama įrengti Šiauliuose, prie prekybos centro „Bruklinas“.

Ekologiškų transporto priemonių populiarumas Lietuvoje tendencingai auga. Valstybės įmonės „Regitra“ duomenimis, iki šių metų balandžio pradžios šalyje iš viso buvo registruoti 222 elektromobiliai. Palyginimui, 2011 metais šių transporto priemonių užregistruota buvo tik 4. Pirmoji įkrovimo stotelė Lietuvoje įrengta 2011 metais – Vilniuje, šalia Energetikos ir technikos muziejaus.