Į kaminą įkritusį gandrą Šeimos dieną kultūros centre šventę Raguvos miestelio žmonės juokaudami vadina dangaus siųstu ženklu, esą nuo šiol miestelyje bus daugiau krikštynų, rašo "Lietuvos žinios".

"Šeimos dieną sulaukti tikro gandro apsilankymo - ne vien ypatingas įvykis. Tai jau ženklas, kad Raguvoje padaugės krikštynų", - juokavo šio Panevėžio rajono miestelio gyventojai, sekmadienį į kultūros centrą susirinkę švęsti Šeimos dienos. Gandras susirinkusiuosius tądien aplankė labai neįprastai - karališkas paukštis įskrido, tiksliau, įkrito pro kaminą.

Prieš tai sukęs ilgus ratus virš kultūros centro, vidurdienį gandras, matyt, sugalvojo nutūpti ant aukšto jo kamino. Tikėtina, kad padangių sparnuotis labai pasitikėjo savo jėgomis ir neįvertino galimybių.

Šio kamino apačioje aptikę nemažą angą žmonės kišo į ją rankas ir mėgino ištraukti per visą aukštą kaminu žemyn nukritusį gandrą. Tačiau šis nesileido gelbėjamas - visus, mėginusius jam padėti, kapojo snapu. Nepajėgę įveikti gandro pasipriešinimo raguviškiai iškvietė ugniagesių komandą.

Net kapojamas ilgasnapio ugniagesys gelbėtojas LŽ pasakojo įlindęs į kaminą, rankomis tvirtai suėmęs besipriešinantį paukštį ir pagaliau paleidęs jį į laisvę. "Gandrą gelbėjau pirmą kartą gyvenime. Kolegos ugniagesiai irgi neatsiminė, kad būtų turėję reikalų su gandrais. Po šio įvykio jie vis pasišaipo iš manęs", - prisipažino T.Mulevičius. Jis prisiminė, kad rankose laikyti gandrą bemaž tas pats, kaip ir riebią žąsį.