Tokių namelių tikslas – apsaugoti biologinę įvairovę, kuri sparčiai nyksta dėl žmogaus veiklos. Gamtoje nėra „naudingų“ ir „nenaudingų“ rūšių. Visi augalai, gyvūnai, grybai ir mikroorganizmai yra būtini nenutrūkstamam gyvybės ratui. Tačiau dėl miestų plėtimosi ir pramonės veiklos sutrikdomi natūralūs procesai, mažėja biologinių rūšių. Nuo gausios biologinės įvairovės priklauso žmonijos aplinka, gerovė ir ateitis.

Vabzdžiai sudaro net 90 proc. pasaulio gyvūnų rūšių. Tačiau žmonės yra prisijaukinę tik vieną vabzdį – bitę. Apie kitų rūšių svarbą ir naudingumą paprastai žinoma labai nedaug. Vabzdžių viešbučiai padeda geriau susipažinti su jų gyvenimu, vieta ir funkcijomis ekosistemose, nes juose tarsi pateikiamas sumažintas vabzdžių gyvenimo gamtoje modelis.

Vabzdžių viešbučiams naudojamos įvairios gamtinės medžiagos: medžių kaladėlės, seni kelmai, šakos, nendrės, šiaudai, kankorėžiai, lapai, žievė ir pan. Keraminių vamzdžių, čerpių bei plytų ertmės ir plyšiai taip pat gali suteikti saugų prieglobstį vabzdžiams.

Visos medžiagos šiam nameliui surinktos VDU Kauno botanikos sode. Tai bus ne tik pirmas viešas, bet ir didžiausias vabzdžių namas Lietuvoje, todėl organizatoriai sieks, kad jis būtų įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą.

Šventėje dalyvauti kviečiami visi – maži ir dideli.