Tačiau skaudūs gyvenimo pokyčiai jo, tada dar silpno ir nežinančio, ko nori iš gyvenimo, nesužlugdė. O buvusios merginos žodžiai „žinau, kad tu niekada nepasikeisi“ netgi tapo didžiausia motyvacija.

Vaikinas pasakoja DELFI, kaip sportas tapo jo gyvenimo būdu, ką valgo ir kaip sportuoja bei negaili patarimų norintiems sekti jo pavyzdžiu.

Kaip perspektyvus trimitininkas tapo mašinų plovėju

Asmeniniu treneriu bei maisto papildų parduotuvėje dirbantis vaikinas sportuoja neseniai, kadangi nuo vaikystės turėjo didelių perspektyvų muzikoje: nuo 7-erių grojo trimitu. Iš pradžių klasikinius kūrinius, vėliau džiazą. Lavinosi Karoliniškių muzikos mokykloje, o jau 14-os grojo su Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos orkestru.

„Buvo laikas, kai grodavau po 8 val. per dieną, net iki kraujo sutinusiomis lūpomis. Tėvai bei muzikos mokytojai sakė, kad buvau perspektyvus, tikėjosi, kad stosiu į Lietuvos Muzikos ir teatro akademiją, nes esu laimėjęs daugelyje tarptautinių konkursų prizines vietas ir man pačiam tai labai patiko. Tačiau vos baigus mokyklą viskas drastiškai pasikeitė,“ — pasakoja Dominykas.

Tėvų skyrybos bei 2008-ųjų ekonominė krizė sujaukė kortas. Vaikinui teko trimitą paslėpti spintoje ir eiti dirbti, kadangi negalėjo sau leisti mokytis universitete. Jis įsidarbino automobilių plovėju, kur dirbo 4-erius metus. Tuo metu turėjo mylimąją, dėl kurios stengėsi, važinėjo autobusu didelius atstumus. Nutrūkus jų santykiams, prasidėjo didieji pokyčiai.

Spyris sau į sėdynę

Dominykas pažiūrėjo į veidrodį ir pajuto, kad yra nusivylęs savimi: „Tuo metu aš nepatikau pats sau, jaučiau, kad nepatinku ir kitiems. Fiziškai buvau visiškai išsekęs, kadangi daug dirbau, prastai maitinausi, rūkiau, kartais vartojau alkoholį. Psichologiškai irgi jaučiausi sužlugdytas, kadangi išsiskyrė tėvai bei susipykau su mergina. Bet nusprendžiau savęs nesigailėti ir pasakiau sau, kad nuo šiol viskas bus kitaip.“

Paskutinioji cigaretė

Iki lemtingosios dienos 24-erių vaikinas surūkydavo po pusantro pakelio cigarečių per dieną. Tad mesti nebuvo lengva, bet būtent nuo to prasidėjo kelionė į sveiką gyvenimo būdą. Draugas patarė mesti rūkyti ne staigiai, bet mažinant, surūkant keliomis cigaretėmis per dieną mažiau, ir Dominykui pavyko.

Kitas žingsnis buvo į sporto klubą

Nusprendęs keistis iškart užsirašė į sporto klubą Karoliniškėse. Nusipirko metinį abonementą bei trenerio paslaugas. Tada svarstyklės parodė 59 kilogramus. Tai yra tiek, kiek nori sverti jo dabartinės klientės numetusios svorio. Vaikino ūgis — beveik 180 cm. Kad priaugtų masės, iš pradžių ėmė valgyti viską, ką matė akys.

Sporte nebuvo visiškai „žalias“, kadangi dar mokykloje lankė irklavimą, boksą, yra baigęs Vilniaus krepšinio mokyklą. Tačiau darbas su treneriu buvo visai kas kita: tai buvo sunku, bet ilgainiui netgi pralenkė lūkesčius.

Kaip išsipildė užsibrėžti tikslai

Per metus Dominykas priaugo 24 kilogramus, o dabar sveria jau 85 kilogramus. „Galiu padaryti pritūpimų su 180 kg svoriu. Svoriai didėja kas dieną, net pats kartais nustembu.“ – džiaugiasi vaikinas.

Salėje jis įgavo daug jėgos, pasitikėjimo savimi, o sportas tapo gyvenimo būdu ir hobiu. Kažkada Dominykas sporto klube pamatė užrašą „tapk mūsų klubo nariu“. Vis mąstė, ar tai įmanoma, kol užsibrėžė tikslą tapti vienu iš trenerių.

Kad įgyvendintų šią svajonę, Dominykas ėmė labiau rūpintis savo mityba, domėtis fiziologija bei raumenimis bei kurti sporto programas, iš pradžių sau pačiam. Po metų jam pasiūlė darbą maisto papildų parduotuvėje. O dar po 9 mėnesių buvo pasiektas tikslas tapti asmeniniu treneriu ir jis įsidarbino sporto klube Fabijoniškėse.

„Iš pradžių baigiau trenerių kursus LEU, dabar tobulinuosi toliau įvairiuose kursuose, kadangi siekiu vesti ir grupines treniruotes. Dabartinis tikslas – gauti europinio lygio trenerio licenciją.“

Dabartinis sporto ir mitybos režimas

Šiuo metu Dominykas 4 dienas iš eilės sportuoja ir vieną ilsisi, o maitinasi labai „švariai“. Kad DELFI skaitytojams būtų lengviau įsivaizduoti, ką valgo Dominykas, jis pateikia savo dienos meniu:
Pusryčiams kokteilis: 150 g avižų, bananas, kaušelis proteino, 8 kiaušiniai (iš jų tik 3 tryniai), šaukštas riešutų sviesto, graikiškas jogurtas.

Tada treniruotė, po jos baltyminis kokteilis.

Antras, trečias ir ketvirtas valgymai: mėsa, ryžiai ar grikiai ir daržovės. (Per dieną vaikinas suvalgo 750 g. vištienos ir 350 g. ryžių. Daržovių kiekis neribotas.)

Penktas valgymas: graikiškas jogurtas su bananu ar uogiene (angliavandeniai būtini atsistatymui po pravestų asmeninių treniruočių)

Šeštas valgymas (prieš miegą): varškės pakelis su šaukšteliu uogienės.
Savo mitybą Dominykas papildo įvairiais vitaminais bei žuvų taukais.

Kas padeda išlaikyti režimą?

Vaikinas pasakoja, kad visada stengiasi maitintis kuo sveikiau, bet maždaug kartą per savaitę pasilepina, dažniausiai savaitgaliais. Tada leidžia suvalgyti ką nors nelabai sveiko, bet gardaus. Alkoholinių gėrimų pats vengia ir pataria be to apsieiti visiems sportuojantiems, nes, teigia jis, vienas bokalas alaus nubraukia visos savaitės darbą.

O šiaip kasdien maistą į darbą nešasi indeliuose, tai padeda laikytis mitybos plano. Per šventes ar svečiuose sau leidžia papuotauti, kaip ir visi žmonės, tačiau stengiasi tai daryti su saiku.

Ką patartum norintiems pasikeisti?

„Atsistoti prieš veidrodį, pasižiūrėti į save. Pagalvoti, koks esi ir koks norėtum būti. Supykti ant savęs, ant savo ydų. Pripažinti, kad daug ką darai blogai ir dabar pat pradėti keistis. Tik svarbu viską daryti su saiku. Jaunimui, kurie kažko siekia, patarčiau neskubėti, nesigriebti drastiškų priemonių ir viską daryti profesionaliai, visada kreiptis į trenerius. Nereikia persistengti, nes galima susigadinti sveikatą.

Taip pat reikia atrasti žmonių, kurie tave motyvuotų. Sakau iš patirties, kadangi per visą savo kelionę tikslo link jaučiau didelį palaikymą. Jie sveikino, kad mečiau rūkyti, ėmiau sportuoti. Esu labai dėkingas savo merginai, kuri mane nuolat motyvuoja, padeda kiekvieną dieną. Be jos nesugebėčiau dirbti dviejų darbų. Kiekvienam linkiu tokio žmogaus, dėl kurio būtų verta stengtis.“ – šypsosi Dominykas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)