Abi festivalio dienas vyksiančioje „Skynet“ konferencijoje „Active Training“ lankytojai galės klausytis žymių Lietuvos sportininkų ir su sportu dirbančių žmonių paskaitų. Čia kalbės Žydrūnas Savickas, Andrius Pauliukevičius, Aleksandras Pogrebnojus, Vaida ir Deividas Česnauskiai bei parolimpinį auksą ir sidabrą į Lietuvą ką tik parvežęs Mindaugas Bilius. Konferenciją moderuos žinomas sporto žurnalistas Saulius Nalivaika, abi jos dienos bus tiesiogiai transliuojamos internetu.

Šeštadienio popietę į festivalio lankytojus besikreipsiantis airis A. Brady skaitys paskaitą „Hipnoterapija: Sportas akims ir sielai“. Pasak svečio, sportinius rezultatus galima žymiai pagerinti naudojant savihipnozę. A. Brady paskaita prasidės rugsėjo 24 d., 5 minutės po 16 valandos. Trumpai pakalbinome į Vilnių jau atskridusį hipnoterapijos specialistą.

- Sveiki, Andy. Kaip Jums patinka Lietuva?

Andy Brady: Esu čia keletą kartų lankęsis ir anksčiau. Tai labai jauki, graži šalis, į kurią visada smagu sugrįžti. Visada jaučiuosi čia tikrai laukiamas.

- Ko lankytojai gali tikėtis iš Jūsų paskaitos festivalyje?

AB: Savo paskaitoje kalbėsiu apie žmogaus proto galią siekiant sėkmės bet kurioje sferoje. Žinoma, tai sporto festivalis, tad daugiau dėmesio skirsiu sportui. Pamėginsiu visus išmokyti kaip reikia naudoti dėmesio sutelkimą ir vaizduotę, ką ir kaip reikia daryti siekiant užsibrėžtų tikslų. Taip pat parodysiu kontroliuojama atsipalaidavimą, kai pakviesiu lankytojus pamedituoti ir atverti savo vaizduotę.

- Ar daug dirbate su sportininkais?

AB: Sporte motyvacija, psichologinis nusiteikimas ir tiesiog gera savijauta yra be galo svarbūs. Iš kitos pusės – tai svarbu ir kasdieniniame gyvenime. Tam, kad jaustumeisi gerai sporto aikštelėje tu turi jaustis gerai gyvenime.

- Gal galite paaiškinti, kodėl kviečiate visus į Jūsų paskaitą atsinešti po šaukštą?

AB: Mėginsiu pademonstruoti šaukštų lankstymą vien proto galia. Šį hobį atradau prieš maždaug 10 metų, kai savo gyvenime turėjau labai daug ribų, apribojimų ir problemų. Tik prieš kelerius metus supratau, kad tuomet man reikėjo būdo, kalbos, kuri padėtų save išreikšti ir ieškoti būdų, leidžiančių atverti naujas galimybes. Ir ta kalba man tapo magiškas šaukštų lankstymas. Tai buvo mano kelias, leidžiantis augti. Noriu jį parodyti ir kitiems.

Didžiausias rudens sporto ir sveikatingumo renginys Vilniaus sporto festivalis Lietuvos parodų ir konferencijų centre „Litexpo“ vyks jau šį savaitgalį, rugsėjo 24-25 dienomis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)