1. Meilės galia. Bėgant dienai, kuo dažniau pagalvokite apie tuos žmones, kuriuos mylite. Stenkitės apie juos galvoti tik teigiamai, mintyse siųsdami jiems meilę, palaikymą ir gerus linkėjimus.

2. Dėkingumas. Kasdien parašykite 3 – 5 dalykus, už kuriuos galite būti dėkingi šiai dienai: už susitikimą su įdomiais žmonėmis, už naują naudingą informaciją, už atsitiktinę šypseną, už lietų ar saulę, rudens lapų kvapą, skanią kavą, netikėtą dovaną ir panašiai. Mūsų protas linkęs labiau fiksuoti ir įsiminti neigiamus dalykus. Dėkingumas dienos pabaigoje skatina mus daugiau dėmesio atkreipti į tai, kas įvyko gera.

3. Išsilaisvinimas nuo baimių. Surašykite savo baimes, kompleksus ir visa kita, ko norėtumėte atsikratyti, ir tuomet šį popieriaus lapą sudeginkite.
4. Atleidimas. Gyvenimas taps daug lengvesnis, jei pirmiausia atleisite patys sau. „Žmogui būdinga klysti, o Dievui – atleisti“. Mūsų klaidose slypi mūsų pokyčių galia, būtent dėl jų mes įgauname neįkainojamos patirties, kuri daro mus brandesniais ir sėkmingesniais. Išsiaiškinkite, ką galite padaryti kitaip, ir, atleidę sau, eikite tolyn. Jei reikia, paprašykite ir kitų žmonių atleidimo.

5. Vidinis dialogas. Kai tik pradėsite pasiduoti neigiamoms mintims, pradėkite kartoti mantrą „ištrinta – ištrinta“. Manoma, kad bet kokia neigiama mintis vos po trijų sekundžių jau pradeda ardyti mus ir mūsų organizmą, todėl jei spėjate suvokti ir susekti savo neigiamus vidinius pokalbius bei baimes, visada galite greitai ištarti sau: „Ištrinta“.

6. Kritikos priėmimas. Dėkokite tiems, kurie jus kritikuoja, nes jie trokšta, kad būtumėte geresni. Atminkite, kad jei ką nors išgirdote vieną kartą, galite praleisti tai pro ausis, jei du kartus – turėtumėte suklusti, o jei tris kartus – laikas kažką daryti. Patys taip pat liaukitės kritikuoti bei teisti tiek save, tiek kitus – taip tik švaistote energiją ir įgijate priešų.

7. Teigiami filtrai. Atkreipkite dėmesį į tai, kas jus supa ir koks yra jūsų gyvenimo emocinis fonas. Stenkitės mažiau klausytis blogų žinių, baisių istorijų, venkite negatyviai mąstančių žmonių. Jei negalite išvengti bendravimo su tokiais asmenimis, bent jau kartokite: „Oho“, ir stenkitės neįsileisti šios neigiamos energijos į savo gyvenimą bei mintis.

8. Dienoraščiai. Tai puiki savęs pažinimo priemonė. Rytais ar vakarais skirkite 15 minučių tam, kad aprašytumėte įvykius, potyrius, baimes, abejones, taip pat savo norus ir planus. Dienoraščio rašymas nuskaidrina protą, palengvina ir išsklaido skausmingus išgyvenimus, pagerina miegą, didina savivertę.
9. Мeditacija. Tyrimai rodo, kad reguliari meditacija suaktyvina smegenų sritis, kurios yra atsakingos už laimės ir užuojautos potyrius. Meditacija yra neįkainojama, jei norite sumažinti stresą, išsilaisvinti ir transformuoti neigiamas mintis, emocijas ir jausmus.

10. Teigiamos afirmacijos (nuostatos). Smegenys gali ir turi būti lavinamos: teigiamų įsitikinimų apie save ir savo gyvenimą formavimas yra galingas instrumentas. Geriausia afirmacijas kartoti tiek kartų, kad jų skaičius dalytųsi iš trijų: 3, 6, 9, 12 ir t.t. Teiginiai būna įtaigiausi, kai kartojami 210 kartų per mėnesį.

11. Pozityvi analizė. Išmokite įžvelgti teigiamus dalykus net ir negatyviose situacijose. Užuot klausę „Už ką?“, verčiau klauskite „Kuo mane tai gali praturtinti?“. Pabandykite išskirti, kas teigiamo ir gero buvo šioje patirtyje. Tai padeda nukreipti dėmesį į teigiamus bei pamokančius bet kokios situacijos aspektus ir ją transformuoti, paverčiant ją savo patirties šaltiniu. Neeikvokite energijos ir jėgų apgailestavimams bei nemalonių prisiminimų išgyvenimams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)