Kuo maitinti pomidorų daigus pasodinus į atvirą gruntą

Pirmą kartą maitinti reikėtų iš karto, kai tik daigai gerai įsišaknija, kažkur dešimtą dieną po pasodinimo į atvirą gruntą. Kai tik pastebėsite, kad pomidorai pradėjo aktyviai augti, pasirodo nauji lapai, vadinasi, augalai yra stipresni, gerai įsišakniję, juos galima pirmą kartą tręšti.

Trąšas reikėtų parinkti pagal augalų poreikius, tai galima nustatyti pagal jų išvaizdą. Jei daigai turi plonus stiebus ir mažus lapelius, vadinasi, jiems trūksta azoto. Tuomet pirmą kartą tręšti reikėtų azoto trąšomis. Tai gali būti kompleksinės trąšos arba kalcio nitratas, kurį reikia skiesti vandeniu, santykiu 10 g 10 litrų vandens.

Jei pomidorams reikia kalcio, ant augalų viršūnių gali atsirasti puvinys. Tai rodo, kad augalas turi kalio perteklių.

Kai pomidorai turi storą liemenį ir didelius lapus, tuomet azoto trąšos jiems netinka, reikia vartoti trąšas, kurių sudėtyje yra kalio, kalcio ir fosforo.

Be to, pomidorai tręšiami trąšų mišiniu, kad būtų mėsingi ir tinkamos formos. Tokiomis trąšomis geriau tręšti, kai jau yra kiaušinėlių.

Kuo maitinti pomidorus, kad jie būtų cukringi ir mėsingi

Tokias trąšas reikėtų berti, kai pomidorai pradeda pilnėti, esant sausam ir giedram orui. Norėdami paruošti trąšas, paimkite vandens ir presuotų kepimo mielių. Penkiems litrams vandens reikia 10 g mielių, pusės puodelio cukraus ir 50 g šieno lazdelių.

Mieles, cukrų ir šieno lazdeles ištirpinkite vandenyje, gerai išmaišykite. Skysčio nereikia prilaikyti, iš karto padarykite pomidorų purškimą. Tokį maitinimą galima kartoti po dviejų-trijų savaičių. Pomidorai augs cukringi ir mėsingi.