Nuo 2010 m. profesinė sąjunga „Samostalni Sindikat FAS“ atstovauja „Fiat“ gamyklos Serbijoje darbuotojams. 2010 m. profesinei sąjungai pavyko susitarti dėl padoresnių atlyginimų (259 eurai per mėnesį) darbuotojams bei priedų.

Darbuotojai susitarimu buvo patenkinti, nes 2008 m. nutraukus „Yugo“ automobilių gamybą daugelis buvo likę be darbo, be to, tuo laiku toks atlyginimas buvo laikomas padoriu.

Nuo 2010 m. „FCA Serbia“ tapo didžiausia šalyje eksportuotoja, taip pat padidėjo kainos, taigi gamyklos darbuotojai reikalavo padidinti atlyginimus ir paskelbti apie naujo modelio gamybą, kas leistų darbuotojams jaustis stabiliau. Antrojo modelio gamyba nebuvo patvirtinta, o per pastarąjį pusmetį gamyklą buvo kelis kartus uždarę, nes sumažėjo pardavimai.

Šiaip ar taip, profesinė sąjunga siekė bent nedidelių priedų ar privilegijų darbuotojams. Pavyzdžiui, vaikų turintiems darbuotojams duodami 84 eurai vaikiškiems reikmenims įsigyti.

Nedidėjant pardavimams, šį mėnesį paskelbta, kad darbuotojams suteikiama nuolaida vištienai vietinėje mėsinėje. Naujienlaiškyje parašyta, kad gamyklos darbuotojai vištienos kulšelių kilogramui gaus 2,21 euro nuolaidą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)