Vilniečiai pastebėjo, kad dalies sostinėje kursuojančių autobusų švieslentėse, įprastą maršruto krypties pavadinimą, trečiadienį pakeitė užrašas „Luktelk“. Gyventojai netruko suprasti, kad taip minimas sėkmingas lietuvio pasirodymas „Eurovizijoje“, mat būtent daina „Luktelk“ Lietuvai iškovojo kelialapį į „Eurovizijos“ finalą.

Ir nors iš tiesų švieslentėse siunčiamos žinutės priežastis yra susijusi su „Eurovizija“, Vilniaus miesto savivaldybės įmonės JUDU atstovai paaiškino, kokia yra tikroji šios žinutės idėja.

„Eurovizijos scenoje skambant LUKTELK, sostinė, įkvėpta Silvester Belt, kelia LUKTELK bangą. Prie JUDU iniciatyvos – LUKTELK bangos jungiasi ir sostinės viešojo transporto vairuotojai LUKTELDAMI į autobusą ar troleibusą skubančių (žiūrėti Eurovizijos ir ne tik) keleivių. Palaikome Silvestrą plojimais, o po mylimą miestą toliau judame darniai, net ir LUKTELĖJĘ. Silvester Belt, dėkojame už įkvėpimą LUKTELT!“ – rašė JUDU atstovai.

Vis dėlto, po šio pranešimo socialiniuose tinkluose, gyventojai negailėjo ir kritikos žinučių, kuriose klausdami teigė, ar savivaldybės atstovai ir viešojo transporto vairuotojai nebus ko nors supainioję, mat ryte viešasis transportas vėlavo beveik pusvalandį.

„Ar nieko nesupainiojot!!?? Nes šiandien mums, keleiviams, teko gerokai luktelt. Autobusas turėjo būti 10:03,o atvyko 10:27“, – rašė vilnietė.

Visgi, JUDU atstovai patikino, kad tai – ne keleiviams skirta žinutė luktelti ilgiau, o vairuotojams, kad šie dažniau atsižvelgtų į keleivius, kurie stengiasi suspėti į jau stotelėje stovintį viešąjį transportą.

„Patiksliname – žinutės esmė, kad vairuotojai lukteltų į autobusą ar troleibusą bėgančių, atskubančių keleivių, o ne nuvažiuotų nepalaukę“, – skelbė JUDU atstovai.