Vis dėlto, net pasibaigus sėklų galiojimo laikui išmesti jų neverta. Paprastai tie terminai, kurie nurodomi ant pakelių su sėklomis, ne visada atspindi tikrąjį jų galiojimo laiką. Iš tikrųjų didžiąją dalį sėklų galima saugoti ilgiau, svarbiausia laikytis reikiamų sąlygų: sėklos turi būti gerai supakuotos ir laikomos žemoje (ar neigiamoje) temperatūroje.

Taigi:

  • Arbūzų, melionų, cukinijų, agurkų, moliūgų ir ankštinių augalų (žirnių, kukurūzų, pupelių ir pupų) sėklas galima laikyti 6-7 metus;

  • Kopūstų, brokolių, ridikų, ropių ir pomidorų sėklas galima laikyti 4-5 metus;

  • Baklažanų ir burokėlių sėklas galima laikyti 4-5 metus;

  • Morkų, paprikų ir salotų sėklos sodinimui tinkamos iki ketverių metų;

  • Svogūninių šeimos sėklos daigumo nepraranda 1-2 metus;

  • Krapų, petražolių, špinatų ir rūgštynių sėklų nėra prasmės laikyti ilgiau nei trejus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)