Reikės:

200 g kalakutienos filė,
1 raudonos saldžiosios paprikos,
1 pomidoro,
70 g špinatų,
0,5 ilgo agurko,
0,5 šaukštelio medaus,
0,5 citrinos,
žiupsnelio paukštienos prieskonių,
žiupsnelio provanso žolelių,
alyvuogių aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Agurką ir pomidorą supjaustykite norimo dydžio kubeliais. Iš saldžiosios paprikos išimkite sėklas, supjaustykite plonais šiaudeliais. Špinatus kruopščiai nuplaukite ir sumaišykite su kitomis daržovėmis.

Pasigaminkite padažą: išspauskite pusės citrinos sultis, įberkite žiupsnelį provanso žolelių, druskos ir pipirų. Jeigu medus kietas, pašildykite jį virš puodo karšto vandens. Medų sudėkite į padažą, įpilkite šlakelį aliejaus ir viską gerai išmaišykite.

Kalakutieną gerai išmuškite ir pabarstykite paukštienos prieskonių mišiniu.

Dėkite ant elektrinio grilio ir iš abiejų pusių pakepkite po 3-4 minutes. Jei neturite elektrinio grilio, galite kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies. Aliejaus nepilkite, tačiau atidžiai stebėkite, kad mėsa nepridegtų.

Daržoves sudėkite į lėkštę, apšlakstykite padažu ir uždėkite keptos kalakutienos gabaliuką.

Skanaus!