Olimpinio kaimelio restoranas talpins iki 3 500 atletų ir veiks visą parą. Jame dirbs apie 1 tūkst. darbuotojų, kurie kasdien užtikrins beveik 40 tūkst. įvairiausių paslaugų.

Iš daugiau kaip 500 receptų 120 patiekalų taps dienos valgiais, kurių trečdalį sudarys vegetariškas maistas. Tam minėta Prancūzijos bendrovė pasitelkė keletą garsių virtuvės šefų, įskaitant Alexandre`ą Mazzia, Akrame Benallalį ir Amandine Chaignot.

„Ruošiu patiekalą, kurį sportininkai galės valgyti su tapijoka koncentruotame augaliniame sultinyje“, – sakė prancūzų trijų „Michelin“ žvaigždučių šefas Alexandre`as Mazzia.

„Ši menkė apskrudinama satėje, kad įgautų šį sūroką skonį, bet kartu naudojant lėtą gaminimo būdą ir šiek tiek pakepus, ji įgauna švelnumo ir aštrumo“, – teigė A. Mazzia.

Kalbant apie pasiūlymą, skirtą plačiajai visuomenei, 60 proc. patiekalų bus vegetariški.

„Norėjau sukurti tokius receptus, kurie atspindėtų Paryžių, būtų paprasti ir būtų lengvai valgomi. Tai kruasanai, kuriuos įdarėme artišokų kremu, virtu kiaušiniu, o ant viršaus uždėjome truputį triufelių ir avies sūrio. Taigi turime kažką, kas iš tiesų simbolizuoja Paryžių, ir kartu tai vegetariškas receptas, kuris patiks visiems, be to, bus lengvai valgomas, pavyzdžiui, einant“, – sakė prancūzų šefė Amandine Chaignot.

Be sportininkų kaimelio, „Sodexo Live!“ teiks maitinimo paslaugas 14-oje olimpinių žaidynių varžybų vietų ir aštuoniose parolimpinių žaidynių vietose.

„Jie (olimpinių žaidynių sportininkai) laikosi mitybos be glitimo, augalinių baltymų mitybos. Taigi turime atsižvelgti į tai, kad maitiname sportininkus, ir kartu turime įtikti jų principams. Taigi iš tiesų pica tiks kai kuriems sportininkams, tačiau jie vis tiek daug dėmesio skiria tam, ką valgo kiekvieną dieną, todėl turės būti daug produktų.

Akivaizdu, kad makaronai yra labai svarbus sportininkų raciono elementas, tai lėtieji cukrūs“, – teigė „Sodexo Live!“ generalinė direktorė Nathalie Bellonszabo.

80 proc. maisto produktų bus pristatyta iš pačios Prancūzijos, o 25 proc. iš jų bus atgabenti iš vietovių, esančių mažiau nei už 250 km nuo maitinimo vietos.