Propagandinio renginio organizatoriai teigia norintys parodyti, esą, Vakarų pagalba Rusijai švęsti pergalės Ukrainoje nesutrukdys.

Parodos pristatymui skirtame pranešime Rusijos gynybos ministerija teigia, jog „Istorija kartojasi“ ir priduria, kad Sovietų Sąjunga 1943 metais jau demonstravo priešų tankus ir techniką. „Jokia Vakarų technika padėties mūšio lauke nepakeis“, - vis kritiškiau Rusijos karą Ukrainoje vertinančius rusus ramina gynybos ministerija.

Vakarai ir Ukraina tikina, kad didžioji dalis Rusijos turimos karinės technikos – atgyvenusi, tačiau ukrainiečius mūšio lauke kol kas lenkia kiekybe.

Maskvoje surengta paroda, kurioje rodomi Ukrainoje perimti Jungtinių Valstijų, Vokietijos ir Prancūzijos tankai, panašu, surengta ne šiaip sau: visai neseniai Jungtinės Valstijos pagaliau pritarė 61 mlrd. dolerių paramos paketui Ukrainai, o tai nemenkai išgąsdino Kremlių.

Panašią parodą praeitą vasarą Kyjivo centre buvo surengusi ir Ukraina – jos metu buvo galima apžiūrėti rusų tankų ir kovos mašinų liekanas.
Kaip skelbia Tarptautinis strateginių tyrimų institutas, Rusija Ukrainoje jau prarado daugiau nei 3 tūkst. tankų – tiek, kiek iki karo turėjo tinkamų, tačiau Maskva jiems pakeisti turi pakankamai prastesnės kokybės šarvuočių, be to, tikina spartinanti ir naujų tankų gamybą.

Kremliaus ruporas „Pervyj kanal“ skelbia, kad parodos Maskvoje žvaigždė – amerikiečių tankas „M1 Abrams“, kurį, esą, rytinėje Ukrainoje, pasitelkusios valdomą raketą ir dronus kamikadzes, perėmė rusų pajėgos.