„Svajonė tiems, kurie negali būti ten“ – taip sakydavo Dakaro ralio organizatorius, sumanytojas Thierry Sabine, kuomet Dakaro transliacijas patikėjo televizijoms, kad visas pasaulis galėtų stebėti, kokios išgyvenimo kovos vyksta ralio maratono kopose.

Šiemet Dakaro ralyje dirbs 250 žmonių, kurie taip pat susidurs su daugiau nei 9000 kilometrų greičio ruožo iššūkiais ir 190 šalių transliuos karčiausias naujienas iš įvykių vietos.

Dakare savo specialiai suburtą šiam projektui žiniasklaidos komandą turi ir „General Financing – Autopaslauga“ ekipažo nariai: Benediktas Vanagas ir Andrejus Rudnickis. Pagrindinis komandos uždavinys – operatyviai ir įdomiai perduoti aktualiausią informaciją Dakaro ralio gerbėjams Lietuvoje iš lenktynininkų gyvenimo Pietų Amerikos „pragare“.

„Šiemet stengsimės visoms Lietuvos televizijoms ir interneto portalams pateikti kuo daugiau informacijos iš Dakaro ralio. Džiugina ir tai, kad 2013 metais Lietuvoje tarp ieškomiausių sporto renginių Dakaro ralį nurungė tik Europos krepšinio čempionatas“, - teigė antrą kartą dykumos lenktynėse važiuojantis B. Vanagas.

Naujųjų metų išvakarėse kartu su sportininkais ir trimis technikais išvyko fotografas Gedmantas Kropis, operatorius Aidas Bubinas, specialus lietuvių komandos reporteris argentinietis Carlos Brebbia bei media komandos vadovas, „Autobild Lietuva“ vyriausias redaktorius Vitoldas Milius.

Išsamius reportažus iš Pietų Amerikos pateiks ir naujienų portalo DELFI reporteris Elijus Kniežauskas