„Tai yra visiškas valstybės ir žmonių gerovės griovimas. Teroras, kurio negali laisvas pasaulis pripažinti. Ukrainos, tokios, kokią įsivaizdavome greitai nepamatysime. Laukia sunkus kelias į demokratiją, ypač kada į kovą metamos svetimos jėgos. Bet koks nuolaidžiavimas Rusijai arba bandymas sušvelninti ekonominius suvaržymus būtų nepateisinamas dalykas ir demokratinių principų išdavimas. Čia Vakarai gali suvaidinti lemiamą vaidmenį ir patvirtinti tai, kas yra skelbiama bei įrodyti, kad tai yra ne tik žodžiai. To aš linkėčiau Ukrainai", - sakė V. Adamkus.

Jei V. Putinas nebus sustabdytas Ukrainoje, ar yra tikimybė, kad agresija gali būti nukreipta į Baltijos šalis ir kaip mes turėtume būti pasirengę tokiam įvykių scenarijui?

„Panikuoti nėra reikalo. Esame NATO ir ES nariai ir tai turi įtakos. Kremlius turi gerai pagalvoti prieš nukreipdamas agresiją Baltijos valstybių ir Lietuvos atžvilgiu. Mūsų pasipriešinimas, kurį, aš tikiu, tauta parodytų, padėtų išsilaikyti keletą dienų ir jau tada galėtų NATO smogti visa jėga. Žinoma, tai būtų baisus dalykas ir sunaikinimas to, ką esame pasiekę per 25 metus - atlikę tikrą stebuklą. Tikiu, kad taip neatsitiks",- vylėsi V. Adamkus.