Kaip rašo „Made in Vilnius“, jo vietoje neseniai įsikūrė naujas korėjietiško maisto restoranas „GoGi Guy“. Jeigu „Google“ paieškoje įvesime restorano pavadinimą „Belgai“, pamatysime informaciją, kad restoranas uždarytas visam laikui. Jis gyvavo 17 metų.

2020 metais restorano savininku tapęs Egidijus Valickas Delfi teigė, kad veiklą nutraukė, nes nepavyko dirbti pelningai. Įstaiga uždaryta praėjusių metų gruodį.

„Nemačiau prasmės jo laikyti ir dengti nuostolių. Kai atėjau dirbti 2020 metais, pradžia lyg ir buvo nebloga, bet tada pradėjo brangti energetiniai ištekliai, kilti darbo užmokesčiai ir kaštų suvaldyti nepavyko, pardavimai nepadengdavo sąnaudų“, – Delfi sakė E. Valickas.

Restoranas „Belgai“

Restoranas turėjo 11 darbuotojų.

Remiantis Registrų centro duomenimis, restoraną „Belgai“ valdžiusi įmonė „Du restoranai“ yra bankrutuojanti.

Įmonė 2023 metais patyrė 36,7 tūkst. eurų nuostolių, 2022 metais – beveik 7 tūkst. eurų.

Jos skola „Sodrai“ siekia 7,2 tūkst. eurų.

Kaip rašo „Made in Vilnius“, restoranas siekė supažindinti lankytojus su belgiška virtuve, netikėtais skonių deriniais, rafinuota maisto kokybe ir vokišku dosnumu. Atsižvelgiant į belgų kultūrą, buvo kurtas ir restorano interjeras. Lankytojai, užsukę į restoraną, galėjo pasijusti tarsi Belgijoje.

Vilniaus gastronomijos žemėlapyje restoranas atsirado 2007 metais. Įveikė ne vieną krizę, koronavirusą ir kitus sunkumus, tačiau restoraną teko uždaryti. Jo vietoje nuo 2024-ųjų metų pradžios sėkmę bando kitas, korėjietiškus patiekalus pristatantis restoranas.