Remiantis „Wealthlnsight“ pateikiama informacija, nedidelėje šalia Prancūzijos ant Viduržemio jūros pakrantės įsikūrusioje Monako valstybėje gyvena 38 tūkst. žmonių, kas trečias iš jų – milijonierius. Vienam šios šalies gyventojui tenka didžiausia BVP dalis visame pasaulyje, rašo CNN.

Kodėl gi taip yra?

Labai svarbūs šalyje yra mokesčiai. Monako valdžia pajamų mokestį panaikino dar 1869 metais, o kiti šioje šalyje taikomi mokesčiai įmonėms ir gyventojams taip itin nedideli. Būtent šioje šalyje galimybė kaupti turtus pritraukė atvykėlių iš 100 pasaulio šalių.

Tarp garsių Monake gyvenančių asmenų – lenktynininkas Lewisas Hamiltonas, teniso žvaigždė Novakas Djokovičius ir britų mažmeninės prekybos magnato milijardieriaus Philipo Greeno žmona Tina Green.

Vis dėlto Monakas rojumi vadinamas ne tik dėl mažų mokesčių, tačiau taip pat ir dėl šiai šaliai būdingo gyvenimo būdo.

Visus metus mėgautis malonia oro temperatūra leidžiantis klimatas, politinis stabilumas ir gausybė garsių renginių, pavyzdžiui „Grand Prix“ lenktynės, itin traukia atvykėlius iš viso pasaulio.

Monaką lengva pasiekti iš Nicos oro uosto – tereikia kirsti netoliese esančią Prancūzijos ir Monako sieną.

Nekilnojamojo turto konsultacijų įmonės vadovė Yolande Barnes papasakojo, kad daugybė itin turtingų asmenų teikia pirmenybę Monakui, o ne, pavyzdžiui, mokestiniu rojumi vadinamoms Kaimanų saloms.

Žmonės nenori jaustis ištremti, todėl Monakas – puikus pasirinkimas daugeliui pasaulio turtingųjų“, - patikino ji.

Dėl visų šių priežasčių Monako, kurio plotas neviršija Niujorko centrinio parko ploto, nekilnojamojo turto rinka itin paklausi, o kainos neįtikėtinai didelės.

Aukščiausios klasės nekilnojamojo turto kaina Monake siekia 100 tūkst. JAV dolerių (91 158 eurų) už kvadratinį metrą, o tai 50 proc. daugiau nei atitinkamos klasės nekilnojamojo turto kaina Niujorko mieste.

Dar vienas skiriamasis Monako bruožas – jachtos. Daugybė vietos nekilnojamojo turto agentų prekiauja ne tik apartamentais ir vilomis, tačiau taip pat ir naudotomis jachtomis.

Nieko keisto, kad pinigais aptekęs Monakas gali pasigirti sveiku finansų sektoriumi, sudarančiu apie 17 proc. šios šalies ekonomikos.
„Ši šalis tapo savarankišku verslo traukos centru“, - patikino Y. Barnes, atkreipdama dėmesį į itin didelę turto valdymo paslaugų ir jachtų finansavimo paklausą.

Vis dėlto manantys, kad Monakas – tai tyli turtingų dykinėtojų vietelė, klysta.

Monake gaudžia superautomobiliais važinėjantys gyventojai. Galingų automobilių variklių keliamas garsas atsitrenkia į daugiaaukščius prabangių apartamentų pastatus.

Daugybė turistų kasmet atvyksta į Monaką vien tam, kad nusifotografuotų šalia prabangių automobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (312)