Šių metų gruodį „Norfa“ atidarė naują XXL formato prekybos centrą Kretingoje, „Maxima“ - parduotuves Palangoje, Kaune, Kėdainiuose ir Panevėžyje, „Rimi“ - dvi parduotuves Kaune ir vieną Klaipėdos rajone.

„Norfos“ atidarytoje parduotuvėje Kretingoje sukurtos 37 darbo vietos. Į naujos parduotuvės statybas investuota 9 mln. Lt.

Iš viso „Norfos mažmena“ šiais metais atidarė 5 naujas parduotuves – Vilniuje, Panevėžyje, Kretingoje, Šalčininkuose ir Mažeikiuose. Tačiau bendras „Norfos“ parduotuvių skaičius sumažėjo viena parduotuve, nes per metus uždarytos 6 parduotuvės.

“Uždarytos buvo morališkai pasenusios nuosavos parduotuvės, taip pat kai kurios nuomojamos, su kurių savininkais nepavyko susitarti dėl optimalios patalpų nuomos kainos“, - aiškino „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Per šiuos metus taip pat buvo viena parduotuvė rekonstruota – Visagine.

Šiuo metu „Norfa“ turi 136 veikiančius prekybos centrus Lietuvoje. Kitais metais planuojama atidaryti 10 naujų prekybos centrų. Naujos parduotuvės turėtų duris atverti Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Tauragėje, Marijampolėje, Rokiškyje, Elektrėnuose, Šeduvoje. Taip pat planuojama kelias parduotuves atnaujinti ar uždaryti.

„Rimi“ prekybos tinklas gruodžio mėnesį pirkėjams pasiūlė naujas tris parduotuves – Dituvoje, Klaipėdos rajonas ir dvi Kaune, Savanorių pr. ir Studentų g. Iš viso per metus „Rimi“ bus atidariusi 9 naujas parduotuves.

Giedrė Bielskytė
„Ateinančių metų konkrečių plėtros planų neskelbiame, tačiau galiu pasakyti, kad 2015 m. planuojame išlaikyti panašų plėtros tempą“, - teigė „Rimi“ atstovė spaudai Giedrė Bielskytė.

„Maxima“ prekybos tinklas gruodžio mėnesį atidarė vieną naują parduotuvę – Palangoje. Dar trys parduotuvės buvo atnaujintos – Kaune, Kėdainiuose ir Panevėžyje.

„Plėtros planai išdėliojami per metus, bet iš praktikos galime pasakyti, kad daugiausia atidarymų turime metų pabaigoje – per paskutinius tris mėnesius. Taip yra todėl, kad skubame parduotuves atidaryti dar iki didžiausių metų švenčių. Šie metai taip pat nėra išimtis. Tačiau šiais metais mūsų prioritetinis dėmesys buvo ne naujų parduotuvių atidarymas, bet turimų atnaujinimas“, - komentavo prekybos tinklo „Maxima“ atstovė spaudai Renata Saulytė.

Bendros „Maxima“ šių metų investicijos į plėtrą, naujų parduotuvių atidarymą ir jau veikusių atnaujinimą, siekia apie 74 milijonus litų.

Kitais metais „Maxima“ planuoja atidaryti 8 naujas parduotuves Vilniuje, Šiauliuose, Klaipėdoje, Varėnoje, Kaune, Vievyje ir Jonavoje, taip pat atnaujinti dar 13 tinklo parduotuvių, veikiančių įvairiuose šalies miestuose bei miesteliuose.

Preliminariais skaičiavimais, investicijos gali būti panašios kaip ir šiemet – iki 80 milijonų litų.

Šiuo metu prekybos tinklui „Maxima“ priklauso 232 prekybos centrai.

„Iki“ prekybos tinklas per gruodį atidarė vieną naują parduotuvę, o atnaujino – dvi.

Nauja parduotuvė atidaryta Kaune, Amaliuose. Bendrovės, valdančios „Iki“ parduotuves, „Palink“ investicijos į šią parduotuvę siekė 1,8 mln. Lt.

Taip pat gruodį pabaigtos dviejų parduotuvių rekonstrukcijos. Investavus 450 tūkst Lt atnaujinta „Iki“ parduotuvė Tauragėje bei Druskininkuose. Pastarajai parduotuvei prireikė 4,5 mln. Lt.

Prekybos centro atstovas spaudai Andrius Petraitis teigė, kad ir kitais metais bus tęsiamas intensyvus parduotuvių atnaujinimas bei rekonstrukcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)