Apie tai praneša leidinys Banki.ru su nuoroda į gerai informuotą šaltinį.

„Finansinės banko „Admiralteiskij“ ataskaitos duomenimis, kredito įstaigos aukšto likvidumo aktyvų sudėtyje rugpjūčio 1 dieną buvo brangiųjų metalų, kurių vertė – 400 mln. rublių. Paskutinį patikrinimą Centrinis bankas baigė antrąją rugpjūčio mėn. pusę“, – leidinys cituoja šaltinį.

Kitas portalo pašnekovas tvirtina, kad vykdydamas patikrinimą CB suabejojo, ar bankas iš tiesų turi balanse nurodytų brangiųjų metalų, ir aptiko aukso spalva nudažytų metalo lydinių.

Dar vienas šaltinis, susipažinęs su situacija kredito įstaigoje, pranešė, kad prieš pat licencijos panaikinimą bankas „Admiralteiskij“ siūlė savo korporatyviniams klientams atsiimti lėšas iš savo sąskaitų su 30 proc. komisiniais.

Primename, kad nuo rugsėjo 7 dienos Centrinis bankas atjungė banką „Admiralteiskij“ nuo Rusijos elektroninių mokėjimų sistemos, ir tai sukėlė paniką tarp indėlininkų, kurie vakar šturmavo banką.

Primename, kad kaip vieną iš priežasčių, kodėl buvo atšaukta banko licencija, Centrinis bankas nurodė tai, kad bankas neturi užtektinai rezervų galimiems paskolų nuostoliams padengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)