Artėjant rudenį vyksiantiems Seimo rinkimams, prie valdžios atstovų durų susidarė tokia ilga reguliuojamų kainų trokštančių interesantų eilė, kad jie nusprendė nebesiterlioti ir išleido įsaką, kad visos maisto produktų kainos reguliuojamos.

Esminė sąlyga – jos turi būti mažesnės nei Lenkijoje, kur lietuviai pastaruoju metu pamėgo palikti savo pinigus. Esą taip gyventojams atsiras paskata savo algas išleisti tik vietos rinkoje.

Keli naujo pasiūlymo atžvilgiu skeptiškai nusiteikę finansų specialistai pastebėjo, kad euro ir zloto kursas nuolat svyruoja, taigi ant kepalo duonos iš anksto nurodomos kainos kartais gali neatitikti esminio reikalavimo.

Savo ruožtu Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas buvo pasibaisėjęs naujaisiais politikų planais.

„Šiandien Seimas nubalsuos, kiek turi kainuoti duona, rytoj – kiek uždirbsite jūs“, – sakė jis.

Ekonomistas dėstė, kad Seimas, kuriuo pasitiki tik kas dvidešimtas, reguliuojamomis kainomis siekia tiesiogiai spręsti kiekvieną gyvenimo klausimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)