Kol kas neaišku, kiek darbuotojų ši 4,6 tūkstančio bus atleista. Žinoma tik tiek, kad tikrai bus atleidžiami darbuotojai, dirbantys Suomijos Joensū miete veikiančioje gamykloje. Šioje įmonėje dirba 190 "Valio" darbuotojų.

Tai jau trečias kartas, kai Suomijos pieno produkcijos gamintoja karpo personalą. Dėl Rusijos taikomo embargo "Valio 2014 m. rugpjūtį nusprendė nebetęsti 126 laikinųjų darbo sutarčių ir išleisti apie 800 žmonių neapmokamų atostogų. Šių metų spalį bendrovė paskelbė naikinanti dar 170 darbo vietų.

"Valio" yra didžiausia Suomijos pieno produkcijos tiekėja Rusijai. 90 proc. visos Rusijai parduodamos produkcijos bendrovė gamino Suomijoje. "Valio" produkcijos 2014 metais buvo parduota už 1950 mln. eurų, arba 3,9 proc. mažiau lyginant su ankstesnių metų rodikliais.

Produkcijos pardavimai užsienio rinkose sumažėjo 9 proc., Suomijoje - 0,8 proc.

Pardavimai Rusijoje pernai sudarė apie 258 mln. eurų, iki sankcijų buvo prognozuota, kad produkcijos per 2014 metus bus parduota už 400 mln. eurų.

Atsakydama į Vakarų įvestas sankcijas, Maskva 2014 m. rugpjūčio 7 d. uždraudė importuoti į šalį jautieną, kiaulieną, daržoves, vaisius, paukštieną, žuvis, sūrius, pieną ir pieno produkciją iš ES, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos. Šis embargas galios metus - sprendimas buvo priimtas po Vakarų nustatytų ekonominių sankcijų Maskvai dėl Ukrainoje susidariusios įtemptos padėties.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)