„Lietuvos verslininkai susidūrė su tam tikromis problemomis muitinėje, o Odesoje yra įmonė, kur valdžia kėsinasi atimti nekilnojamąjį turtą: įmonė nusipirko pastatą, atėjo milicija ir sako, viskas yra neoficialu, patalpos privatizuotos nelegaliai, jos atimamos ir viskas. Sanatoriją valdanti bendrovė patalpas įsigijo, jas įregistravo ir su turtu viskas yra gerai“, - konstatuoja Lietuvos ambasados Kijeve komercijos atašė Rimantas Šegžda.

Pasak jo, kitiems verslams kol kas didesnių sunkumų patirti neteko.

„Prekybos tinklas „Novus“ dirba, o „Orlen“ šiek tiek susiduria su problemomis muitinėje“, - komentuoja R. Šegžda.

Lietuvos verslas pastebi, jog Ukrainoje padaugėjo įmonių patikrinimų, nes valdžios pareigūnams reikia pinigų Antimaidanui remti.

„Jau senokai iš verslo valdžia reikalaudavo pinigų, jie (valdžia – DELFI) duoda nurodymą vežti žmones į Antimaidaną, gal žmonėms duoda pinigų ir jie važiuoja būti prieš Maidaną, - sakė R. Šegžda. - Žinoma, tai įmonių prievartavimas, nes liepdavo ir žmones atvežti, ir pinigų duoti. Aišku, ne visi tai vykdydavo. Čia nėra ramu, manau, artimiausiomis dienomis turi kažkas įvykti “

Rimantas Šegžda
Komercijos atašė Kijeve patikino, kad trečiadienį miesto pakraščiuose ramu, bet tuščia, nes paskelbta nedarbo diena: atšauktas susisiekimas metro ir kitu viešuoju transportu.

Be to, verslo sąlygas apsunkina ir numatytas 5 dienų laikotarpis valiutos konvertavimui, tačiau jis priimtas dėl sudėtingos šalies ekonominės padėties ir gresiančio bankroto.

„Kol kas problemos (dėl pinigų konvertavimo – DELFI) nedidelės, jos kilusios dėl finansinės krizės, tačiau, manau, netrukus atsiras ir didesnių finansinių problemų, nes dabar euras kainuoja jau 12 Ukrainos grivinų, kai kainavo 10 prieš savaitę“, - mano komercijos atašė.

DELFI skelbė, kad trečiadienį įtampa Kijevo centre neslūgsta, žuvusiųjų – daugėja. Trečiadienio rytą pranešta apie 26 aukas, skelbiama, jog sužeistųjų apie 1000, daugiau nei 300 žmonių yra hospitalizuoti, dauguma jų – protestuotojai. Per susirėmimus buvo sužeistas ir vienas Lietuvos pilietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)