„Komitetas pasielgė labai neatsakingai, formaliai paprašydamas Vyriausybės išvados ir nesistengdamas net apsvarstyti tų pataisų, kurios buvo būtinos ir kurias mes žadėjome priimti mūsų žmonėms dar iki spalio 9 d.“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime sakė L. Graužinienė.

Ji tikisi, kad Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas suprato savo klaidą ir kitą savaitę jie apsvarstys šį klausimą.

„Aš siūlysiu Seimo valdybai nepritarti Vyriausybės išvados prašymui, nes tai yra formalus prašymas, dirbtinai stabdant laiką, stabdant procesą, bandymas žaisti laiku“, – sakė L. Graužinienė.

Trečiadienį ketinimai svarstyti ir priimti tris Darbo kodekso pakeitimų projektus, kuriais ketinama tobulinti darbo santykių reglamentavimą, liko neįgyvendinti ir nusikels ateičiai.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas, pradėjęs nagrinėti Seimo narių pateiktus naujojo Darbo kodekso pakeitimų projektus, nusprendė daryti svarstymo pertrauką ir prašyti Vyriausybės išvados.

Premjeras Algirdas Butkevičius žada, kad Darbo kodekso pataisos bus priimtos spalio viduryje, o Vyriausybė išvadas ketina paruošti ir pateikti Seimui per artimiausias savaites.

Ministras Pirmininkas paaiškino, kad Vyriausybės išvadų prireikė, nes apie 30 parlamentarų pateikė papildomų pataisų, kurioms įgyvendinti, jeigu jos būtų priimtos, reikėtų papildomų asignavimų kitų metų biudžete.

Naujas Darbo kodeksas įsigalios nuo 2017 metų. Politikai pripažino, kad priimant naują Darbo kodeksą buvo padaryta tam tikrų klaidų, todėl žadėjo taisyti kai kurias šio dokumento nuostatas.