Anot ekonomisto, šalies turizmo sektorius ir eksportuotojai paprasčiausiai negali atsigauti mažindami kainas ir atlyginimus.

"Tai turi būti pasiekta per devalvaciją, todėl jiems reikia savos valiutos", - sakė tarptautinės ekonomikos profesorius.

Sprendimas dėl tolesnės finansinės paramos Graikijai bus priimtas spalį. Šalies vyriausybė turi įtikinti, kad ji yra pasiryžusi įgyvendinti griežtas taupymo reformas.

M. Neumannas sakė, kad euro zoną gali tekti palikti ir kitoms valstybėms, bei pridūrė, kad blogiausiu atveju, kuris, anot jo, nepasiteisins, euro zoną paliks visas Pietų regionas.

Pasak ekonomisto, Ispaniją blogai valdė tiek ankstesnė socialistų, tiek dabartinė konservatorių vyriausybė. Su aukštu nedarbo lygiu, anot jo, buvo galima susidoroti dar prieš 10-15 metų.

Jis taip pat išreiškė susirūpinimą dėl Europos centrinio banko (ECB) atsako į krizę, o iš jo komentarų galima spręsti, kad ginče dėl obligacijų išpirkimo programos jis palaiko Vokietijos centrinio banko vadovą Jensą Weidmanną, o ne ECB vadovą Mario Draghi. Pastarasis žadėjo atnaujinti obligacijų išpirkimo programą, o J. Weidmannas tokiems planams priešinasi ir tikina, kad jie viršija ECB mandatą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)