„Po rinkimų bus pateiktas tik vienas mokesčių įstatymo projektas - tai yra akcizų tarifų didinimas alkoholiniams gėrimams ir šiuo metu mes vedam dialogą su gamintojais, ir tikrai iki liepos mėnesio tą dialogą užbaigsime ir tame įstatymo projekte bus numatyta visa akcizų politika alkoholiniams gėrimams trejiems metams. Apie kitus mokesčių įstatymų projektus šiuo metu mes tikrai nediskutuojam ir šiais metais tikrai jie nebus pateikti, bet skirsim toliau didžiulį dėmesį kovai su šešėline ekonomika“, - antradienį LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Anot jo, bus geriau tikrinama, kaip naudojamasi mokestinėmis lengvatomis, ar nepažeidžiami įstatymai.

A.Butkevičius kartojo, kad pensijų grąžinimas, kurį anksčiau planuota kompensuoti automobilių mokesčiu, dabar bus dengiamas ekonomikos augimu.

„Jeigu grįžti prie automobilių mokesčio, tai reikia pripažinti, kad tai nebuvo skirti visi pinigai pensijų asignavimui. Vis dėl to didžioji dalis būtų atitekusi kelių priežiūros ir plėtros programai. (...) Dabar atsisakius šito mokesčio, pensijos bus kompensuojamos iš ekonomikos augimo“, - tikino ministras pirmininkas.

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ekspertai sako, kad Vyriausybei norint pasiekti nulinį viešojo sektoriaus deficitą, ji turės didinti kai kuriuos mokesčius. TVF ne kartą Lietuvai siūlė apmokestinti nekilnojamąjį turtą ir automobilius.

Tačiau prezidentė Dalia Grybauskaitė mano, kad šiuo metu mokestinių pakeitimų Lietuvoje nereikia, ir ragina valdžios atstovus užbaigti kalbas apie naujus mokesčius, artėjant prezidento rinkimams.

Prieš kelias savaites darbo grupė siūlė įvesti transporto priemonių mokestį, kad būtų galima kompensuoti per krizę sumažintas pensijas. Tačiau idėjos apmokestinti automobilius atsisakyta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)