Išplatintame pranešime spaudai teigiama, jog prekės ženklas „Skrendu.lt“ nėra susijęs su „Skrydžiai.lt“ ar šios įmonės kontekste minimais el. pašto adresais (wizzair-skrydis.lt, ryanair-skrydis.lt, airbaltic-skrydis.lt ir kt.).

„Nei su viena iš anksčiau minėtų kompanijų neturime nieko bendra. Vis dėlto dėl panašių pavadinimų ir veiklos pobūdžio – „Skrendu.lt“ yra skrydžių paieškos bei rezervavimo sistema – privalome papildomai informuoti mūsų vartotojus, kurie per klaidą tapatina mus su bendrove „Skrydžiai.lt“, – sakė „Skrendu.lt“ vadovas Sigitas Fabijonavičius.

Lėktuvų bilietais prekiaujanti bei viešbučių rezervacijas teikianti sistema „Skrendu.lt“ yra UAB „Baltic Tours Vilnius“ registruotas ir valdomas prekės ženklas.

Kaip kelionių organizatorius ir agentūra veikianti UAB „Baltic Tours Vilnius“ yra Lietuvos turizmo asociacijos narė, priklauso Tarptautinei oro vežėjų asociacijai IATA, taip pat patenka į „Stipriausi Lietuvoje lyderiai 2016“ sąrašą.

„Tikimės, kad mūsų, „Baltic Tours“ ir „Skrendu.lt“ klientai bus atidūs ir nesileis suklaidinami panašiai besivadinančios el. svetainės ar svetainių, kurios galimai apgaudinėja klientus“, – sakė S. Fabijonavičius.

Bendrovės „Skrydžiai LT“, valdančios domeną skrydziai.lt vadovė Eglė Lenkovičienė DEFI taip pat teigė, kad su minimu adresu skrydžiai.lt jos įmonė neturi nieko bendra.

Ji sako, kad su įmone ar tinklalapiu „skryžiai.lt“ bei straipsnyje minimais „wizzair-skrydis.lt“, „ryanair-skrydis.lt“, „airbaltic-skrydis.lt“ taip pat nėra susijusi.

„Norėčiau patikslinti, kad viešumoje kaltinimai dėl nesąžiningos konkurencijos pasirodė konkrečiai tinklalapius „wizzair-skrydis.lt“, „ryanair-skrydis.lt“, „airbaltic-skrydis.lt“ valdančiai bendrovei „Sirio H.R.O and Business Consultancy FZE“, kuri yra registruota Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Ši bendrovė savo naujienlaiškių pabaigoje dėl neaiškių priežasčių nurodo tinklapį „skrydziai.lt“, kuris priklauso mums, bendrovei „Skrydžiai LT“. Dėl šios priežasties supainioti vartotojai skundus per klaidą adresuoja mūsų įmonei. Esame kreipęsi į „Sirio H.R.O and Business Consultancy FZE“, prašydami nedelsiant mūsų tinklalapio adresą iš jų naujienlaiškių pašalinti“, - teigia E. Lenkovičienė.

„Taip pat norėčiau atkreipti dėmesį, kad rinkoje egzistuoja kone identiški domenai „skrydžiai.lt“ ir „skrydziai.lt“, tačiau jų valdytojai niekuo nesusiję. Kaip ir minėjau, domeną „skrydziai.lt“ valdo mūsų įmonė, dar metų pradžioje prekės ženklas „skrydziai.lt“ buvo registruotas Valstybiniame patentų biure. Tuo tarpu „domreg.lt“ duomenimis, „Skrydžiai.lt“ (su „ž“ raide) domenas buvo įkurtas šių metų rudenį, jo turėtojas yra Ž. P.“, - teigia E. Lenkovičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)