Apie savo planus vasarai spaudos konferencijoje paskelbė ir pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“.

Anksčiau Lietuvos oro uostų atstovai yra teigę, kad jų atlikta oro bendrovių apklausa parodė, jog oro bendrovės į Kauną žada perkelti apie 90 proc. skrydžių iš mėnesiui uždaryto Vilniaus oro uosto.

Ateinantį vasaros sezoną bendrovė pristato naujus penkis skrydžius: iš Vilniaus – Berlynas, Malta, Lidsas, Oslas, iš Palangos – Glazgas. Iki šiol iš Lietuvos „Ryanair“ neskraidė tik į Glazgą.

Vasaros sezoną iš Kauno „Ryanair“ siūlys 14 krypčių, šią vasarą bendrovė iš Kauno oro uosto nebeskraidys į Kosą (Graikija) ir Londono Getviko oro uostą. Iš Vilniaus siūloma daugiau krypčių nei pernai – 18. Prieš metus jų buvo siūlyta 15. Iš Palangos kitų metų vasaros sezoną skraidys į Londoną ir Glazgą.

Su „Ryanair“ iš Lietuvos liepos ir rugpjūčio mėnesiais nebus galima nuskristi į Romą, Milaną, Briuselį, Liverpulį, Frankfurtą, Paryžių, Barseloną, Madridą, Chaniją (Kreta).

Pasiteiravus apie „Ryanair“ planus vasarą, kai neveiks Vilniaus oro uostas, bendrovės komunikacijos atstovė Arūnė Jaraitė teigė, kad bendrovė skrydžių į Kauną neperkelia ir vasaros tvarkaraščio skrydžių bilietai liepos ir rugpjūčio mėnesiams nebus pardavinėjami.

„Mes neperkelsime skrydžių į Kauną, taigi bus vasaros tvarkaraščio sutrikimas, bet, žinoma, į Vilniaus bazę grąžinsime lėktuvus, kai tik darbai oro uoste bus baigti“, - patvirtino ir „Ryanair“ rinkodaros vadovas Matthiasas Wenkas.

Per vasaros sezoną bendrovė iš viso siūlys 32 kryptis iš Lietuvos ir per kitus metus planuoja aptarnauti apie 1,4 mln. klientų.

Praėjusią vasarą „Ryanair“ siūlė 15 krypčių iš Vilniaus ir 14 krypčių iš Kauno.

Kaip skaičiuoja bendrovė, Lietuvoje kompanija užima 32 proc. rinkos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)